Yildirim'da Yazarlik Okulu Devam Ediyor

Yildirim Belediyesi’nin yeni yazarlar yetistirmek maksadiyla düzenledigi ‘yazarlik okulu’nda egitimler devam ediyor.

Yildirim'da Yazarlik Okulu Devam Ediyor
Yildirim Belediyesi’nin ‘Uyumayan Kütüphane’de baslatmis oldugu yazarlik okulunun 4’üncü dersinde, yazar Mevlana Idris, yazar adaylariyla bir araya geldi. ‘Çocuklugu Kaybetmek ve Sonuçlari’ üzerine konusan Mevlana Idris, çocuklara aslinda korkulari toplumun ögrettigine isaret ederek, “Insan önce çocuktur. Içinde dogdugu aile ve toplum çocugu istedigimiz veya istemedigimiz bir kimlikle kapliyor. Çocuklugun kaybi aslinda insanligin kaybidir. Çocukluk ruhun parmak izidir. Bunun için çocuklugun kaybi senligin, sevincin kaybolusudur. Çocukluguma döndüm sözü çocuklugumuzu kaybettigimizin de bir itirafidir” ifadelerini kullandi.

Yazarlik okulu ile alaninda uzman isimleri yazarliga ilgi duyan gençlerle bir araya getirdiklerini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak Uyumayan Kütüphane’mizde egitimler düzenleyerek önemli bulusmalara ev sahipligi yapiyoruz. Yazarlik okulu gençlerimizin gelisimine katki saglayacak egitimlerimizden bir tanesi. Ben egitimin bütün yazar adaylarimiz için güzel bir baslangica vesile olmasini ve derslere katilan bütün vatandaslarimizin egitimden azamî verimi almasini diliyorum” dedi.

2 haftada bir cumartesi günleri yapilan yazarlik okulunun besinci dersinde yazar Hasanali Yildirim, teori ve uygulama dersinde ‘Ilham Var midir? Varsa Nasil Davet Edilir?’ konusunda kursiyerleri bilgilendirecek.
Kaynak: İHA