Kar Ve Tipi Ulasimda Aksamalara Neden Oldu

Dogu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisini artirdi. Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan ve Kizildag geçitlerinde agir tonajli araçlar yolda kaldi.

Kar Ve Tipi Ulasimda Aksamalara Neden Oldu
Dogu Anadolu Bölgesi’nde sicakliklar, mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altina düsecek. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bölge genelinde etkili olan yagisli hava, çarsamba günü etkisini kaybedecek. Sicakliklarin, Sali gününden itibaren hissedilir derecede düsecegi bölgede, özellikle Erzurum, Kars, Agri, Igdir, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altinda seyredecegi tahmin ediliyor. Asiri soguk nedeniyle buzlanma ve don olayi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olunmasi gerekiyor.

Gece saatlerinde yogun kar yagisinin etkili oldugu Erzincan - Sivas kara yolunda agir tonajli araçlar yolda kaldi. Karayollari ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor.

Öte yandan Erzincan - Tunceli kara yolu kar nedeniyle tir geçisine kapatildi. Yogun kar yagisi nedeniyle Pülümür ilçe merkezi ile Erzincan’a bagli Muti Köprüsü arasinda görüs mesafesi sifira kadar düstü. Karla mücadele ekipleri çalismalarini sürdürürken, valilik, yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle, Muti Köprüsü ile Pülümür ilçe merkezi arasinda kalan yolun, ikinci bir duyuruya kadar tir geçisine kapatildigini duyurdu.
Kaynak: İHA