Johnson'dan Ingiltere Için Kisitlama Sinyali

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, artan Covid-19 vakalari karsisinda yeni kisitlamalarin getirilebilecegi sinyalini vererek, “Kamuyu korumak için daha fazla önlem alma ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

Johnson'dan Ingiltere Için Kisitlama Sinyali
Ingiltere Basbakani Boris Johnson, kabine toplantisinin ardindan yaptigi basin açiklamasinda, artan Covid-19 vakalari nedeniyle Ingiltere için yeni kisitlamalarin getirilebilecegi sinyalini verdi. Kisitlamalarin ne olacagina iliskin herhangi bir açiklamada bulunmayan Johnson, hükümetin Covid-19 verilerini "saat basi" takip ettigini söyleyerek, ilerleyen günlerde hükümetin kurallari sikilastirilabilecegi konusunda halki uyardi.

“KAMUYU KORUMAK IÇIN DAHA FAZLA ÖNLEM ALMA IHTIMALIMIZ HALA GÜNDEMDE"

Covid-19’un Omicron mutasyonunun ülke genelinde, özellikle de baskent Londra’da arttigina ve hastane kabullenin ayni sekilde artis gösterdigine dikkat çeken Johnson, su anki durumun "son derece zor" oldugunu ifade etti.

Hükümetin Omicron mutasyonunu kontrol altina almak için her detaya baktigini aktaran Johnson, "Kamuyu korumak için daha fazla önlem alma ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

Ingiltere için ek kisitlamalarin getirilebilecegini belirten Johnson, "Bunun ekonomik yönünü de gözden geçirecegiz" ifadelerini kullanarak, böyle bir durumda bir takim KDV indirimi ve yerel konseylerden fonlar seklinde yardimlarin olabilecegini açikladi.

Milyonlarca insanin ilk asisini henüz yaptirmadigina dikkat çeken Johnson, asilamanin büyük fark meydana getirdigini ve bu yöndeki kanitlarin fazla oldugunu ifade etti.

Johnson, Ingiliz halkini "dikkatli olmaya" ve "güçlendirici asi dozlarini almaya" çagirdi.

SAGE’DEN HASTANE BASVURULARININ GÜNDE 3 BINE ULASABILECEGI UYARISI

Ingiltere Hükümetinin Acil Durumlar için Bilimsel Danisma Grubu (SAGE) ise, daha fazla kisitlama olmadigi takdirde hastane basvurularinin günde 3 bine ulasabilecegi konusunda kabineyi uyardi.

Öte yandan Ingiltere Ekonomi Bakani Rishi Sunak, ülkeye daha siki Covid-19 kisitlamalari getirilmemesi konusunda direnmeye devam ediyor. Basina göre Sunak su anda ülkede artan vaka sayilari nedeniyle Noel etkinlikleri iptallerinden etkilenen konaklama ve hizmet sektörü için acil kurtarma paketi üzerinde çalisiyor. Sunak, daha fazla kisitlama getirilmesi konusunda bunun "Ingiliz isletmelerine ve isçilerine karsi tehdit olusturdugunu" ifade etmisti.

SON 24 SAATTE 91 BIN 743 VAKA

Ingiltere Saglik Bakanligi’nin Covid-19’a iliskin yaptigi açiklamada son 24 saatte 91 bin 743 vaka tespit edildigi ve toplam vaka sayisinin 11 milyon 453 bin 121’e yükseldigi belirtildi. Saglik Bakanligi son 24 saatte 44 kisinin hayatini kaybettigini, toplam can kaybinin ise 147 bin 261’e ulastigini aktardi.

SON 24 SAATTE 8 BIN 44 YENI OMICRON VAKASI

Birlesik Krallik Saglik Güvenligi Ajansi (UKHSA), son 24 saatte 8 bin 44 yeni Omicron vakasinin tespit edilmesi ile toplam Omicron vaka sayisinin 45 bin 145 oldugunu açikladi.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA