GÜNDEM ÖZETI / 20 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Malezya Disisleri Bakani Seyfeddin Abdullah'i kabul edecek, Kabine Toplantisi'na baskanlik edecek.

(Ankara/14.00/15.00)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Makedonya, Sirbistan ve Karadag'i kapsayan dört günlük resmi çalisma ziyaretinin ilk bölümü için beraberindeki parlamento heyeti ile Makedonya'nin baskenti Üsküp'e gidecek.

(Istanbul/16.00)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin genel merkezinde Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ve beraberindeki heyet ile görüsecek, MYK Toplantisi'na baskanlik edecek.

(Ankara/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alinmamasini da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, ekim ayina iliskin uluslararasi yatirim pozisyonu verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK), kasim ayi yurt disi üretici fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Malezya Disisleri Bakani Dato' Sri Saifuddin Abdullah ile ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/12.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Uluslararasi Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadinlar Dünya Kulüpler Sampiyonasi'nda 4. kez sampiyon olan VakifBank'in kulüp baskani Abdi Serdar Üstünsalih, yöneticiler, teknik heyet ve sporcular, VakifBank Spor Sarayi'nda basin toplantisi düzenleyecek.

(Istanbul/16.00)

2- Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasi, Istanbulspor-Yilport Samsunspor ve Altas Denizlispor-Bereket Sigorta Ümraniyespor maçlariyla tamamlanacak.

(Istanbul/17.30/Denizli/20.00)

3- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 13. hafta ve sezonun ilk yarisi, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda Fenerbahçe HDI Sigorta-Halkbank maçiyla sona erecek.

(Istanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA