Çorum'da Beklenen Kar Yagisi Basladi

Çorum’da aksam saatlerinde baslayan kar yagisi etkisini sürdürüyor.

Çorum'da Beklenen Kar Yagisi Basladi
Uzun süredir beklenen kar yagisi aksam saatlerinden itibaren yogun sekilde yagmaya basladi.

Sevinçle karsilanan kar yagiisinin ardindan kent merkezi beyaza büründü

Dün geceden itibaren araliklar ile devam eden yagmurun ardindan yogun sekilde baslayan kar yagisi, kisa sürede etkili olunca sokaga çikan vatandaslar kar altinda yürüyerek kar yagisinin tadini çikarttilar.

Yogun kar yagisi Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayollari ile ilçeleri kent merkezine baglayan yollarda da etkili oldu. Çok sayida maddi hasarli ve yaralamali trafik kazasinin olmasina neden olan kar yagisindan sonra hazir bekleyen Belediye, Il Özel Idare ve Karayollari ekipleri ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalismalarina basladilar. Belediye ekipleri kent merkezinde çalismalarini sürdürürken Özel Idare ve Karayollari ekipleri de Ankara ve Samsun karayollari’nda yogun sekilde çalismalarini sürdürerek yollarin ulasima açik kalmasini saglamaya çalisiyorlar.

Diger taraftan kar yagisinin ardindan maddi hasarli trafik kazalarin meydana gelmesinden sonra Jandarma ve polis ekipleri Çorum-Osmancik karayolu kent çikisinda tedbir alarak zincir ve kis lastigi olan araçlarin yola devam etmesine izin vermiyorlar.
Kaynak: İHA