ABGC'den Sarikaya'ya Kinama

Aydin Büyüksehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC), yaptigi açiklama ile Ihlas Haber Ajansi muhabiri Ahmet Demir’e yapilan çirkin saldiriyi kinadi.

ABGC'den Sarikaya'ya Kinama
Aydin Büyüksehir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cem Ulucan tarafindan yapilan yazili açiklamada, gazeteci Muharrem Sarikaya’nin, Gaziantep’te canli yayin esnasinda isini yapan IHA muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldirisi kinandi. Ulucan yaptigi açiklamada, "Sarikaya’nin bir basin emekçisi meslektasimiza yaptigi vicdana, ahlaka ve insan onuruna sigmayan hareketini siddetle kiniyor, Muharrem Sarikaya’yi bugün itibari ile meslektasimiz ve ’gazeteci’ olarak tanimamakla birlikte sessiz kalan tüm kesimlere de tepkimizi ortaya koyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Özrü kabahatinden büyük"

Yasanan olayin iki gün önce yasandigini hatirlatan Ulucan, "Olay iki gün öncesinde oluyor ancak görüntü iki gün sonra ortaya çikiyor. Görüntünün iki gün sonra kamuoyuyla paylasilmasi ve görüntünün ortaya çikmasindan sonra Muharrem Sarikaya’nin ’Olay kamuoyuna yansidigi için’ diye baslayan bir özür paylasimi yapmasi ise aslinda ne kadar vicdansiz bir insan oldugunu da göstermektedir. Kamuoyuna yansimasa özür bile diyemeyeceginin de göstergesidir. Sarikaya’nin özrü kabahatinden büyüktür" dedi.

Kaynak: İHA