Trakya Üniversitesinde 'Bati Trakya Gecesi' Düzenlendi

Rektör Prof. Dr. Tabakoglu: 'Trakya Üniversitesinde 1150 civarinda Bati Trakyali ögrenci egitim görüyor. 831'ini de mezun etmisiz. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir durum'

Trakya Üniversitesinde (TÜ) Bati Trakyali ögrenciler tarafindan hazirlanan Bati Trakya Gecesi düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmada, Bati Trakya'dan gelen çok sayida ögrencinin Trakya Üniversitesinde egitim gördügünü söyledi.

TÜ'de 1150 civarinda Bati Trakyali ögrencinin egitim gördügünü belirten Tabakoglu, "831'ini de mezun etmisiz. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir durum. Burada sadece Bati Trakyali ögrenciler degil Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Romanya ve 84 ülkeden gelen kardeslerinizle bir araya geliyorsunuz. Anavatanin evlatlariyla bir araya geliyorsunuz." diye konustu.

Tabakoglu, her zaman Bati Trakyali ögrencilerin, Bati Trakya'nin yaninda olduklarini ve beraberligin devam edecegini kaydetti.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz da yaklasik 6 bin uluslararasi ögrencinin Trakya Üniversitesinde egitim gördügünü, hedefin 2023'te 10 bin uluslararasi ögrenci oldugunu vurguladi.

Edirne Göç Idaresi Müdürü Musa Asilioglu, Balkanlarda köklü bir Türk varliginin oldugunu dile getirdi.

Maruz kaldiklari dini, siyasi, kültürel baskilara ragmen Bati Trakya'da Türkçe konusan toplumun kültürel degerlerinden vazgeçmedigini anlatan Asiligoglu, "Bati Trakya Türklügünün sorunlari hepimizin sorunudur." dedi.

Etkinlige, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürü Selim Ak, akademisyenler ve Bati Trakyali ögrenciler katildi.

Konusmalarin ardindan Bati Trakyali Ögrenciler Birligi üyesi ögrenciler sunum gerçeklestirdi ve Dr. Sadik Ahmet Marsi'ni okudu.

Gecede, Devlet Konservatuvari Ögrencileri Müzik Grubu ve Bati Trakyali Ögrenciler Müzik Grubu konser verdi.
Kaynak: AA