Tavsanli MYO'da Seminer

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Tavsanli Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) "Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele" semineri düzenlendi.

Tavsanli MYO'da Seminer
Etkinlige, Tavsanli Sosyal Hizmetler Müdürlügünde görev yapan Sosyolog Seçil Sargin Yaman ile Tavsanli Ilçe Emniyet Müdürlügünden Polis Memuru Gülsüm Özmen’in konusmaci olarak katildigi seminere Tavsanli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Havva Gümüs ile meslek yüksekokulun akademik ve idari personelinin yani sira çok sayida ögrenci de katildi.

Sosyolog Seçil Sargin Yaman, yaptigi sunumda kadina yönelik siddet türlerinden bahsederek mücadele konusunda alinmasi gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlar konusunda katilimcilari bilgilendirdi.

Polis Memuru Gülsüm Özmen ise siddetle mücadele kapsaminda kadinlarin sahip olduklari haklardan söz ederek gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinden yardim talebinde bulunmak üzere basvurulabilecek mobil uygulama olan Kadin Destek Uygulamasi’nin (KADES) kullanimini anlatti.

Etkinlik sonunda MYO Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik, verdikleri bilgiler dolayisiyla konusmacilara tesekkür ederek kadina yönelik siddetin önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düstügünü ve bu konuda duyarli olunulmasi gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA