Biden Kis Aylarinda Kovid-19 Ile Mücadele Planini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, Omicron varyantinin gölgesinde girilen kis aylarinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele planini açikladi ve gelecek haftalarda vakalarin artmasina karsi hazirlikli olunmasi uyarisinda bulundu.

Biden, Ulusal Saglik Enstitüsünde yaptigi ziyarette uzmanlardan Omicron varyanti ve Kovid-19'un ilerlemesi konusunda bilgi almasinin ardindan bir konusma yapti.

Kovid-19'un hiç olmamasi gerektigi halde siyasi bir mevzu haline geldigine dikkati çeken Biden, "Aldigimiz önlemler bizi ayirmamali, birlestirmeli." mesajini verdi.

Biden, kis aylari için ilk hedeflerinin asilanmayi hizlandirmak ve kisileri destek doz asilarini almaya tesvik etmek oldugunu kaydederek, evde yapilan Kovid-19 testlerinin ücretsiz olmasi için de harekete geçtiklerini kaydetti.

- Yurt içi ve yurt disi seyahatlerde yeni düzenleme

Yurt içi ve yurt disi seyahat sartlarinda da yeni düzenlemeler getirdiklerini aktaran Biden, "ABD'ye uluslararasi seyahat eden herkes milliyetine ve asi durumuna bakilmaksizin uçaga binmeden 24 saat önce test olacak. Ayrica iç hatlardaki uçak, tren ve otobüs yolculugundaki maske zorunlulugunu da kis sonuna kadar uzatiyoruz." bilgisini verdi.

Su ana kadar Omicron varyanti vakasina ülkede sadece 2 kiside rastlandigini belirten Biden, "Uzmanlar gelecek haftalarda Kovid-19 vakalarinda artis olacagini söylüyor. Buna hazirlikli olmaliyiz." uyarisinda bulundu.

Biden, gelecek 100 gün içinde ihtiyaç sahibi ülkelere de 200 milyondan fazla Kovid-19 asisi göndermeyi planladiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA