Basbakanligi Devredecek Olan Merkel'e Alman Ordusundan Veda Töreni

Almanya Basbakani Angela Merkel, görevini devretmesine sayili günler kala Alman ordusu tarafindan Zapfenstreich töreniyle onurlandirildi.

Basbakanligi Devredecek Olan Merkel'e Alman Ordusundan Veda Töreni


Almanya’da 16 yildir basbakanlik görevini yürüten Angela Merkel’in görevini devretmesine sayili günler kaldi. Merkel, Almanya’da görevi sona eren basbakanlarin, savunma bakanlarinin ve generaller için düzenlenen askeri tören Zapfenstreich ile onurlandirildi. Törende Savunma Bakani Annegret Kramp-Karrenbauer ve Merkel’den görevi devralmasi beklenen Olaf Scholz da yer aldi.

Törende konusan Merkel, Alman ordusuna salginin zor kosullari altinda bu töreni organize ettikleri için tesekkür etti. Basbakan olarak 16 yil sonra görevine veda eden Merkel, yillarin "olayli ama ayni zamanda zorlu" geçtigini ifade ederek, "Bugün önünüzde durdugumda, her seyden önce minnettarlik ve alçakgönüllülük hissediyorum. Dünyayi digerinin gözünden, kalbinizde mutlulukla görmeye devam etmeniz için sizi tesvik etmek istiyorum" dedi.

Merkel, törene katilan halefi Scholz’a tesekkür ederek, “iyi sanslar” diledi. Merkel konusmasinda ayrica, son yillarda yasanan önemli siyasi olaylardan, mali krizden, mülteci krizinden ve pandemiden bahsetti. Törende 2G+ (yani, asili veya iyilesmis, arti negatif hizli test) kurali uygulandi.

(Mahmut Tosun / IHA) -
Kaynak: İHA