Avrasya Üniversitesi Ünlü Moda Tasarimcisini Agirladi

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Moda Tasarim Programi “Meslegin Sanatla Bulusmasi” isimli söylesi etkinliginde modaci Hüseyin Küçük’ü agirladi.

Avrasya Üniversitesi Ünlü Moda Tasarimcisini Agirladi
Avrasya Üniversitesi Ömer Yildiz Yerleskesi konferans salonunda gerçeklesen etkinlige Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ersan Bocutoglu, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Yeginoglu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Yüksel ve IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfiye Kul, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Modaci Hüseyin Küçük, bölge insaninin futbola karsi inanilmaz yatkinligi oldugunu belirterek “Neredeyse hayatinizin her aninda futbol var, futbola harcadiginiz enerjinizin bir kismini üretime ayirin. Trabzon konum olarak önemli bir yerde, potansiyeli yüksek bir sehir. Görüyoruz ki çok büyük firmalar bu potansiyelin farkinda degil. Igdir’da, Mardin’de üretim var ama Trabzon’da büyük markalar yok. Burada Avrasya Üniversitesi önemli bir görev üstlendi. Onu destekleyen ortaögretim kurumlari var. Yani moda adina büyük bir altyapi var bunu bir an önce üretime geçirmeniz gerekir. Sartlar büyük markalarin Anadolu’ya yayilmasini sagladi. Bu pastadan Trabzon’da payini almali, bu sektörde is çok yetismis eleman az bunu degerlendirin Trabzon’un buna ihtiyaci var” dedi.

Modaci Küçük, söylesiye katilan ögrencilerin sorulari da yanitladi. Küçük, “Her zaman kendinize bir yol çizip ben buyum diyeceksiniz. Yolunu çizmeyen bir insanin nereye gidecegi belli olmaz. Mesleginizi seçeceksiniz, onunla ilgili bir egitim alacaksiniz ondan sonra ben bu sektörde su kadar zamanda su seviyede olacagim diyeceksiniz. Hiçbir zaman baskasi gibi olmaya çalismayin. Tek bir Türkan Soray var. Siz Ayse iseniz Ayse olun, Türkan olmaya çalismayin. Herkes kendini yansitsin birilerine benzemeye çalismak yerine her zaman kendiniz olun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA