Selçuklu'da Kar Mesaisi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi kar yagisinin baslamasiyla birlikte ilçe genelinde hayatin olumsuz etkilenmemesi için tedbir aldi. Gece saatlerinden itibaren baslayan kar nedeniyle temizleme ve tuzlama çalismalari araliksiz devam edecek.

Selçuklu'da Kar Mesaisi
Kis mevsimi öncesinde olumsuz hava sartlarina karsi tedbir alan Selçuklu Belediyesi, kar yagisinin baslamasiyla birlikte çalismalarina basladi.

Kar ve buzlanmaya karsi, kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalismasi yapan acil müdahale ekipleri, vatandaslarin olumsuz sartlardan etkilenmemesi için çaba harciyor. Ilçe merkezi ile birlikte tasra mahallelerde yol açma çalismalarini araliksiz sürdüren ekipler kar yagisinin olumsuz etkilerini en aza indirgiyor. Selçuklu’ da gece saatlerinde baslayan kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalismalari ekiplerin yogun çalismalari ile gün boyu devam etti. Ekipler vatandaslarin saglikli bir sekilde ulasimini saglayabilmek ve günlük çalismalarini sorunsuz sürdürebilmeleri için araliksiz çalisma yürütüyor. Bu çalismalarda toplam 64 araç, 250 personel görev yapiyor.

Sokak hayvanlari da unutulmadi

Etkili olan kar yagisi nedeniyle yiyecek bulma sikintisi çeken kuslar ve sokak hayvanlarinin hayatta kalma mücadelesine Selçuklu Belediyesi katkida bulunuyor. Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarinda bulunan hayvanlarin yani sira kuslarin da yem ve su ihtiyacini karsiliyor. Selçuklu Belediyesi, sokak hayvanlarina kolay ulasabilecekleri alanlarda olusturdugu 100 adet kedi evi, 25 adet köpek beslenme istasyonu 15 adet de kus evi ve besleme istasyonu ile yardimci oluyor.

“Ekiplerimiz 24 saat görevinin basinda”

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci karla mücadele veren ekipleri ziyaret etti. Çalismalari inceleyen Baskan Pekyatirmaci, yapilan ve yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda da bilgi aldi. Karla mücadeleye hazir olduklarini belirten Baskan pekyatirmaci, “Sükürler olsun Rabbimize bu yil kar yagdi. Geçtigimiz yil kuraklik nedeniyle çesitli sorunlarla karsi karsiya kaldik. Suyumuz azaldi, mahsulümüz az oldu. Bu yil yagis basladi, insallah kis boyunca yagis olmasini temenni ediyorum. Tabi bu yagislar yollarin kapanmasi gibi olumsuzluklari da meydana getiriyor. Selçuklu Belediyesi olarak sezon öncesinde kis hazirliklarimizi tamamlamistik. Meteorolojiden aldigimiz bilgiler dogrultusunda ekiplerimiz hazir sekilde bekliyordu. Bereket yagmaya basladi ekiplerimiz de çalismalarini hizlandirdi. Kapanan yollara acil müdahale ederek olumsuz durumlarin yasanmasina mani oldular. Ekiplerimiz 24 saat boyunca çalismalarini sürdürerek olumsuz hava sartlarina karsi mücadele edecek. Insallah kis sezonu boyunca bereketimiz eksik olmaz biz de yogun bir kis dönemi geçiririz diye temenni ediyorum. Hemsehrilerimizi de olumsuz kosullara karsi dikkatli olmalari noktasinda uyariyor, kar yagisinin tüm Selçuklu’ya bereket getirmesini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA