(Özel) Bu Kurslar Sadece 55 Yas Üstüne Özel

Nilüfer Belediyesi’nin 55 yas üstü vatandaslar için kurdugu Olgun Gençlik Merkezi’ndeki kurslar ilgi görüyor. Baglamadan resme, gitardan çiniye kadar birçok kurs ücretsiz olarak veriliyor.

(Özel) Bu Kurslar Sadece 55 Yas Üstüne Özel
Altinsehir Mahallesi’nde hizmet veren Olgun Gençlik Merkezi bünyesinde kurslar ilgi görüyor. Merkezde resim, müzik, seramik, ahsap boyama gibi çalismalarin ve kurslarin yapilacagi atölyeler, satranç ve tavla gibi oyunlarin oynanabilecegi kafeterya bulunuyor. 55 yas ve üstü vatandaslarin sosyallesmesi maksadiyla açilan ve katilimcilarini yaslilikla ilgili olumsuz inançlardan uzaklastirdigi ifade edilen Olgun Gençlik Merkezi’nin ikincisi Besevler Mahallesi’ne kazandirilacak. Bin 300’ün üzerinde vatandasin kayitli oldugu merkezde kurslar ücretsiz olarak veriliyor. Talep olmasi durumunda farkli kurslar da açilabiliyor.

Merkezlerin ikincisi ve üçüncüsü de yapilacak

Olgun Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, “Bu merkezimiz adini da verdigimiz gibi emeklilerin, daha çok belli bir yas grubuna gelmis olan insanlarimizin daha rahat vakitlerini geçirebilecekleri bir ortam hazirlamak için yapildi. Geçtigimiz dönem Mustafa Bozbey Baskanimizla beraber bu konuyla ilgili yapmis oldugumuz degerlendirmeler de bu alanin bu sekilde degerlendirilmesinin güzel olacagini düsündük ve bu çalismayi baslattik. Bugün burada bin 300’ün üzerinde kayitli üyemiz var. Bugün baglama kurslari var. Degerli kursiyerler benden ut kurslariyla ilgili talepte bulundular. Diger atölyelerimizde resim, Ingilizce, çini kurslarini içerisinde barindiriyor. Biz bu alanlari daha çok genisletmek istiyoruz. Ikinci merkezimizi Besevler’de Yumurta Tepe adini vermis oldugumuz bölgede açmayi düsünüyoruz. Çok yakin bir zaman içerisinde orasini da faaliyete geçirecegiz. Üçüncü merkezimiz için ise Cumhuriyet Mahallemizde düsündügümüz bir alan var. Orasini da önümüzdeki yilin yazina yetistirmeye çalisacagiz. Bu aktiviteleri hep beraber bütün Nilüfer’de yayginlastirarak devam etmek istiyoruz” dedi.



Bursa’nin her yerinden katilim saglanabilir

Pandemi döneminin kurslari biraz engelledigini sözlerine ekleyen Erdem, “Evlerimizden çikamadik. Belli yas gruplari maalesef evlerde kalmak zorunda kaldi. Ama bugün kendimizi daha rahat hissediyoruz. Yine korunmaya devam ederek, tedbirlerimizi alarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu merkezlerimiz ücretsiz ve 55 yas üzerindeki bütün vatandaslarimiz kayit olabilirler. Bursa’nin her ilçesinden vatandaslarimiz bu kurslara katilabilir” diye konustu.

Baglama kursuna gelen Güler Ganis, “Baglama kursuna biraz geç basladim. Ögrenemem diye korktum ama hocam bana yardim etti. Arkadaslara yetismek üzereyim. Simdiye kadar çalisiyordum, sonra da torunlara baktim. Ama içimde ukdeydi. Ben buradan çok memnunum” ifadelerini kullandi.

Bir diger kursiyer ise, baglama çalmanin insani rahatlattigini kaydederek, “3 yildir bu kursa geliyordum fakat baglamaya yeni basladim. Daha önce Ingilizce kursuna geldim. Ritim kursu da aldim onlar bitince baglamaya basladim” dedi.

Kaynak: İHA