Ihracatçilardan 'Söylem' Uyarisi

EIB Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, ekonomik gelismelerden endise eden yabancilarin yeni yilda siparislerini azaltabilecegini söyleyerek, ekonomiyle ilgili söylemlere dikkat edilmesini istedi.

Ihracatçilardan 'Söylem' Uyarisi
Izmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (IGC) Karatas’taki merkezinde IGC Baskani Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ege Ihracatçi Birlikleri (EIB) Baskani Jak Eskinazi hem yeni yönetimi tebrik etti hem de ekonomik gelismelere degindi. Bu yil ihracat rekoru kiracaklarini fakat yeni yildan itibaren sikintilarin bas gösterebilecegini açiklayan Eskinazi, ekonomideki kurallarin standartlarin disina çikmamasi gerektigini kaydetti.

Ticarette en önemli unsurun isbirligi yapilan ülkelerdeki hukuk ve güven ortami oldugunun altini çizen Eskinazi, yabancilarin is gücü ve girdi maliyetlerinin yani sira o ülkede kalici olmanin da pesinde kostugunu kaydetti.

Yabanci yatirimlarin çok büyük oranda döviz girdisi sagladigini vurgulayan Eskinazi, “Temeli saglam, kurallari belirlenmis bir ekonomi politikasi ile yatirimci sayisi artar. Buna karsin yeni bir ekonomi modellerinin denenecegi yönündeki söylemler yatirimcilari korkutup, vazgeçirir. Çünkü yatirimci risk almayi sevmez. Hele ki, ekonomiden sorumlu isimlerin yapacagi açiklamalarda söylemlerine çok daha fazla dikkat etmesi gerekir aksi takdirde yatirimciyi da siparis verecek müsteriyi de tedirgin edersiniz” ifadelerini kullandi.

Basinin geldigi noktaya dikkat çeken Gappi ise artik medyanin kendi argümanlarini gelistirmesinin sart oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA