VAOB Heyeti Basinla Bir Araya Geldi
Van Akademik Odalar Birligi (VAOB) Platformu, ulusal ve yerel basin mensuplariyla bir araya geldi.

Toplantida açilis konusmasini yapan VAOB Dönem Sözcüsü ve Van SMMMO Baskani Ibrahim Sahin, söz konusu platformun bir süre önce kuruldugunu ve basinla ilk kez tanisma toplantisi düzenlediklerini söyledi.
Açiklamalarinda platformun amacina deginen Baskan Sahin, “Temel amacimiz; demokratik ve evrensel hukukun üstünlügü ilkesi ile çagdas bilimsel degerler isiginda bir kent kültürü olusturmak, edindigi birikimler ile çalisan meslek sahibi kesimleri temsil eden akademik meslek odalarinin paylastigi ortak degerleri gelistirmek, dayanisma ve güç birligi ile daha kapsamli çalismalar yaparak, kentimize faydali hizmetler üretmek, kentimizde baris, özgürlük, dostluk ve kardeslik anlayisini pekistirmek, saglikli insan, saglikli toplum, saglikli kent ve saglikli çevre hedefi ile bütünlestirmek ve toplumun sosyal ve kültürel yasamina katkida bulunmaktir” dedi.
Van’in her tür sorunuyla ilgili olarak çalisma içinde olacaklarini ifade eden Sahin, “VAOB olarak kentimizle ilgili gerek ulusal gerek uluslararasi sorunlara mutlak surette deginecegiz. Iyi seylere iyi diyecegiz, kötü seyleri mutlaka elestirecegiz ve kentimizle ilgili gelecegimizle ilgili bizden sonra topluma bir miras birakmak amaciyla bu platformu olusturduk. Platformumuzun basarili olacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.
Oda baskanlarinin birer selamlama konusmasi yaptigi toplanti, soru cevap ile sona erdi.
