Van'da Polis Ekipleri Helikopterle Trafik Denetimi Yapti

Van'da polis ekipleri, trafigin yogun oldugu kara yollarinda helikopterle denetim yapti.

Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, Van-Agri, Van-Bitlis ve Van-Hakkari kara yollari ile kent merkezindeki kavsaklar ve trafigin yogun oldugu yollari denetledi.

Kara yollarinda belirli bölgelerde tedbir alan ekiplere, helikopterle de havadan destek verildi.

Emniyet kemeri takmayan ve serit ihlali yapan sürücülere ceza uygulayan ekipler, trafik kurallarina uyulmasi konusunda da uyarilarda bulundu.

Denetimlerle, trafik güvenliginin saglanmasi, meydana gelebilecek kazalarin önüne geçilebilmesi ve kara yollarindaki yogunlugun izlenmesi amaçlandi.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Ekrem Çiçek, gazetecilere, trafik düzeni ve güvenligiyle ilgili denetimlerinin araliksiz sürdügünü söyledi.

Sürücülere trafik kurallarina uymasini isteyen Çiçek, sunlari kaydetti:

"Sürücüler üzerinde algilanan yakalanma risk duygusunu daha dinamik ve aktif tutabilmek için bugün helikopter ile denetimlerimizi gerçeklestirdik. Bu denetimlerdeki amacimiz, özellikle sehirlerarasi kara yolunda emniyet seridine park etmis olan büyük araçlar, uygunsuz seyir edenler, toplum içinde makas olarak tabir edilen yakin takip hususlariyla ilgili denetimlerimizi gerçeklestirmektir. Bu kapsamda emniyet kemeri denetimlerimizi de gerçeklestirdik. Yapilan denetimler kapsaminda emniyet kemerinin son yillara göre arttigini görüyoruz. Denetimlerimiz ayni kararlilikla devam edecek."

Kaynak: AA