Uludereli Çiftçilere 7 Bin 800 Fide Dagitildi

Sirnak’in Uludere ilçesinde yüzde 70 hibe destekli 7 bin 800 fide dagitildi. Uludereli çiftçilere 7 bin adet fistik, 500 adet ceviz, 300 adet badem fidesi dagitildi.

Uludereli Çiftçilere 7 Bin 800 Fide Dagitildi
Dagitilan 7 bin 800 adet fide 50 dönümlük arazide ekilecek. Yapilan ekimlerin bölge ekonomisine büyük bir katki saglanmasi bekleniyor. Bes yil önce dagitilip ekilen fidelerin ilk mahsüllerini almaya baslayan çiftçiler yöredeki verimden memnun kaldiklarini söyledi.

Çiftçiler dagitilan bu fidelerin de yetismesi durumunda bölgeye ekonomik katki saglayacagini dile getirdi.

Sirnak Tarim ve Orman Müdürü Murat Inan, çiftçileri desteklemek amaciyla yüzde 70 hibe ile fidelerin dagitildigini söyledi.

Inan, "Bu gün 47 çiftçimize 7 bin adet fistik, 12 çiftçimize 500 adet ceviz, 14 çiftçimize de 300 adet badem dagittik. Toplamda 300 dönümlük bir ekim arazimiz olacak, daha önceki yillarda gerek il müdürlügümüz gerek ilçe müdürlügümüz gerek kaymakamligimiz tarafindan yapilan projede Uludere’de bos arazilere, atil durumdaki arazilere meyve fidanlarini dikmistik, ilk verimini bu yil aldik. Çiftçilerimiz insallah bir kaç yil içerisinde Uluyörem markamizla fistiklarini piyasaya arz edecektir" dedi.

Kaynak: İHA