Turkmall'dan Izmir'e Dev Kentsel Dönüsüm Yatirimi

Alisveris merkezi, rezidans, konut ve karma projeleriyle 25 yildir ülkemizde ve dünyada 12 milyon metrekarelik proje insa eden ve toplamda 8 milyar dolardan fazla yatirima imza atan Turkmall, Izmir’de yeni kentsel dönüsüm ve karma kullanimli projeler için dügmeye basti.

Turkmall'dan Izmir'e Dev Kentsel Dönüsüm Yatirimi
10’dan fazla ülkede, 30’dan fazla is ortakliginin da sorumlulugunu üstlenen Turkmall, geçen 25 yil içinde Forum Avm, Novada Avm, Praktiker, Metro, IKEA, Cinemaxx gibi dünya devlerini ülkemize getirdi.

Turkmall Yönetim Kurulu Baskani Levent Eyüboglu, vizyoner bir bakis açisiyla günümüzün ihtiyaçlarina cevap verecek nitelikteki sosyal alanlari, alisveris ve modern yasami bir arada sunacak projeler üzerine yogunlastiklarini söyledi.



Ödüllü projelere imza attik

Turkmall olarak sektörde önemli bir pazar payina ulastiklarini ve birçok ilke de imza attiklarini dile getiren Eyüboglu, “Yapimi devam eden insaatlarla birlikte 12 milyon metrekareden fazla projeyi yasama geçirdik. Farkli büyüklüklerde toplam 120 AVM konut, ofis, ticari alan ve karma projelere imza attik. 8 milyar dolardan fazla yatirim gerçeklestirdik. 2 bin 500’den fazla kiralama yaptik ve projelerimizde her yil 150 milyondan fazla ziyaretçiyi agirliyoruz. Türkiye’deki perakende pazarini gelistirmeyi öncelik olarak kabul ederek, Türk alisveris merkezi sektörünün dinamiklerini belirleyen projelere imza attik. Yatirim gelistirmedeki liderligimiz ve servis kalitemizle öne çikarak IAIR Awards 2011’de Perakende Gelistiricisi kategorisinde Gayrimenkul’de Mükemmellik Ödülü’ne layik görüldük. Faaliyetlerimize Türkiye, Kazakistan, Balkanlar ve Kuzey Afrika’da devam ediyoruz” diye konustu.



Izmir’in en büyük kentsel dönüsüm projesi: “Forum Göztepe”

Turkmall Yönetim Kurulu Baskani Levent Eyüboglu, Izmir’in kentsel dönüsüm konusunda acilen harekete geçmesi gerektigini ve bir özel sirket olarak Izmir’in en büyük kentsel dönüsüm projesini 2022 yilinda yasama geçireceklerini söyledi.



Forum Göztepe markasiyla Esentepe mahallesindeki toplam 200 bin metrekarelik alanda 1 milyar liralik yatirimla kentsel dönüsüm projesi hazirladiklarini dile getiren Eyüboglu, sözlerine söyle devam etti: “Izmir’de herkes tarafindan kabul gören Forum Bornova markasinin ardindan simdi de karma bir proje olan Forum Göztepe’yi Izmirliler’le bulusturmanin heyecanini yasiyoruz. Burasi bizim açimizdan çok degerli bir proje çünkü yalnizca AVM ve konut insa etmeyecegiz. Meydani, sokagi ve sosyal donatilariyla yeni bir yasam merkezi olusturacagiz. Izmir’in ihtiyaçlarina cevap verecek, modern mimariye sahip ve saglam zemin üzerinde kuracagimiz projede bin 450 konut olacak. Ticari alanlar, ofis alanlari sosyallesebileceginiz mekanlar, her daire için bir kapali otopark gibi pek çok özelligi bir arada sunacagiz. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakin bir konumda olmasiyla ulasim avantaji da sunuyor. 08 Ocak tarihinde kamuoyunu bilgilendirmek adina önemli bir lansman toplantisi da gerçeklestirecegiz”

Hak magduriyetini giderdik

Esentepe ve Çevresi Kentsel Dönüsüm Dernegi ile birlikte bölge halkinin imzalarini alarak yollarina devam ettiklerini vurgulayan Levent Eyüboglu, “Bölgedeki imar planlamasi sonucu bazi konut sahiplerinde hak magduriyeti olusmustu. Biz de yeni bir imar plani yaparak bu magduriyetin önüne geçtik. Herkesin arsa paylarinda esit kat mülkiyeti almalarini sagladik. Bakanlik tarafindan belirlenen riskli alan yönetmeligi çerçevesinde 6306 sayili kentsel dönüsüm kanunu kapsaminda hak sahiplerinin bazi yardimlar ve muafiyetlerden yararlanabilmesinin de önünü açtik. Projeyi 4 yil içinde tamamlamayi planliyoruz. Izmir’e özel önem veriyoruz. Yeni kentsel dönüsüm projeleri için de farkli bölgelerde çalismalarimizi sürdürüyoruz”
Kaynak: İHA