Kizilay Ordu'da Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor

Türkiye’nin dört bir yaninda vatandaslarin kan ihtiyacini karsilayan Türk Kizilay’i sadece kan bagisi çalismalari ile degil vatandaslara yaptigi nakdi, erzak, esya ve ev yardimlari ile de gönüllere dokunuyor.

Kizilay Ordu'da Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor
Ordu’da Kizilay yil boyunca yardimlarini kesintisiz sürdürdü. Bu kapsamda yanginda evini kaybeden veya evinde hasar olusan bu durumdan da yanabilecek durumda olmayan evleri onardi, ihtiyaç sahiplerine erzak, mobilya, kiyafet, yiyecek yardimlari yapti.

Kizilay’in Ordu’daki 1 yillik çalismalari Kizilay Ordu Subesi Baskani Fatma Birnur Enginyurt anlatti. Fatma Birnur Enginyurt Ordu ilinin tüm illerine yardim eli uzatmak için tüm ilçelerde teskilatlanmalarin tamamlandigini ifade etti.

Altinordu ilçesinde sabit bir kan alma birimi olusturuldugunu belirten Enginyurt, “Daha önceleri orada çadirimiz bulunuyordu. Çadir hem görüntü itibariyla hem de sadece yaz aylarinda yaz aylarinda hizmet verebiliyorduk, simdi kalici daha güzel sabit bir noktamiz oldu. Bu yüzden de desteklerinden dolayi Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkür ediyoruz” dedi.



"Ordu’da Kan stoklari alarm veriyor"

“Bagislarimiz çok az. Biz Ordu’da günlük 100 civarinda hastanin kan türevi ihtiyacini karsiliyoruz ve artik bu talebi karsilamakta zorlaniyoruz. Hastalarimizi magdur etmememiz gerekiyor çünkü kan ihtiyaci karsilanmazsa ölümle sonuçlana biliyor” diyerek kan stoklarinin alarm verdigine dikkat çeken Enginyurt, kan bagisi yapmalari konusunda vatandaslara çagrida bulundu.

Enginyurt, Kizilay olarak vatandaslarin ihtiyaçlarinin da giderilmesi konusunda yarimlarin yapildigini söyledi.

Kaynak: İHA