Geciken Kis Kapiya Dayandi, Mont Satislarini Patladi

Denizli’de soguk havalarin etkisini göstermeye baslamasiyla birlikte, tezgahlardaki yerlerini alan kislik montlara geçen yillara göre yüzde 50-60 artti.

Geciken Kis Kapiya Dayandi, Mont Satislarini Patladi


Denizli’nin birçok yüksek kesiminde görülen kar yagisi, havalarin da aniden sogumasina neden oldu. Geciken kisin kapiya dayandigi Denizli’de, aylar öncesinden tezgahlarda yerini alan montlara da talep artti. Yagis ve soguk havadan korunmak isteyen vatandaslar, kislik ürün satan esnaflarin yolunu tuttu. Mont satislari geçen yilla oranla yüzde 50-60 artmasi saticilarin yüzünü güldürdü.

Denizli’de uzun yillardir giysi satisi yaparak geçimini saglayan Nevzat Gümüs, havalarin sogumasiyla islerinde artis yasandigini belirtti.

Satislarin artmasinin kendilerini memnun etigini söyleyen Gümüs, “Yazin daha çok ince ve kisin kalin giysiler satiyoruz. Bu isi yaparak evimizi geçindiriyoruz. Havalar soguyunca monta talep artti. Bir yasindan 70 yasina kadar herkese hitap edecek elbiseler var. Bize göre fiyatlarimiz uygun. Fiyatlarda tabi pazarlikta yapiyoruz. Müsterinin istedigi ürünü uygun fiyatta vermeye çalisiyoruz. Artik yagmurlar yagiyor. Son günlerde vatandaslardan monta talep çogaldi. Montlari satiyoruz ve islerimiz güzel. Alisverislerimiz iyi olmasi yogunluktan kaynakli. Havalarin sogumasi satislarda ragbet olusturdu” dedi.



“Fiyatlarimiz geçen yila göre yüzde 60-70 artti”

Bu yil kislik ürünlerde fiyatlarinin geçen yila göre kiyaslandiginda artis yasandigina dikkat çeken Nevzat Gümüs, “Fiyatlarimiz geçen yila göre yüzde 60-70 artti. Bu atislardan dolayi müsteriler biraz çekingen davraniyor. Fiyatlarin artmasina ragmen vatandaslar, yine mont, kaban gibi kislik ürünleri aliyor. Satislarimiz geçen yila oranla yüzde 50-60 artti. Daha çok genç kesim mont aliyor. Sattigimiz ürünlerde daha çok siyah renk tercih ediliyor. Orta yas gruplari da siyah, lacivert daha çok koyu renk istiyor. Bu yil bayanlarda kisa model montlar moda oldu. Annelerde keten ve içi kürklü daha çok aliyor. Denizli sanayi kenti oldugu için içi kalin kürklü tercih ediliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA