Bu Altina Talep Yok

Son yillarda meydana gelen altin fiyatlarindaki artisin ardindan üretilmeye baslanan 0,25 gram agirligindaki altin, vatandaslar tarafindan pek de ilgi görmüyor.

Bu Altina Talep Yok
Bir gram altinin alt kategorisi olarak üretilen 0,25 gram agirligindaki altin, isçilik maliyetinin digerlerine göre fazla olmasindan dolayi az sayida üretiliyor. Kapali kutu içerisinde saklanan 0,25’lik altin, hem çok bilinmemesi hem de ince bir yapiya sahip olmasindan dolayi pek tercih edilmiyor.

Eskisehir’de 13 yildir kuyumculuk yapan Engin Polat, 0,25 gramlik altinin fiyatlarinda da ciddi artis yasandigini belirterek, tercih edilmemesinin sebeplerini vurguladi. Polat, bu altinin genellikle dügünlere giden vatandaslar tarafindan satin alindigini da sözlerine ekledi.

Çeyrek gram olarak bilinen altinin basiminin da az oldugunu söyleyen Polat, “Son dönemlerde altinin çok yükselmesiyle gramin alt kategorilerindeki 0,25-0,50 gram altinlar çikti. Bunlarda yüksek isçilik maliyetleri dolayisiyla pek talep görmüyor su an. Eskiden dügünlere gidenler ‘elim bos gitmeyeyim’ mantigiyla 0,25 gram altin aliyorlardi. Simdi 0,25 gramin fiyati bile 225-230 TL civarinda. O yüzden 0,25 gramin da bir hükmü kalmadi. Gram, çeyrek ve cumhuriyet tercih ediliyor. O yüzden 0,25 ve 0,50 gram altinlara ilgi azaldi yani. 0,25 gramlik altinlarin çok fazla basimi olmuyor. 0,25 gram altinin 1 grama göre isçiligi daha fazla oldugu için biz de müsterilerden gelen altinlara dönüyoruz. Gidip de 0,25 gram almiyoruz. Su an yarim gramlar 450 TL civarinda, 1 gram altin ise 910 TL civarinda oldu” dedi.

Kaynak: İHA