Beytüssebapli Ögrenciler Anitkabir'de

Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde çobanlik yaparken dagbasinda Anitkabirde yapilan nöbet degisimini ellerindeki sopalarla yaparken askeri kameralara takilan 2 çoban ve bir grup ögrenci kaymakamlik tarafindan gezi turu kapsaminda baskent Ankara’ya gönderildi. Ilk defa il disina çikan ögrenciler Anitkabir’i ziyaret etti.

Beytüssebapli Ögrenciler Anitkabir'de
Sirnak’in Beytüssebap ilçesine bagli Ayvalik köyündeki Sehit Yüzbasi Ali Alkan Anadolu Lisesi ögrencileri ve daha önce çobanlik yaptiklari sirada askeri kent güvenlik sistemi kameralarina takilan iki ögrencinin Anitkabir’deki nöbet degisimi yapan askerlerden esinlenerek ellerindeki sopalari silah niyetine kullanip, nöbet degisimi yapan Serhat ve Ramazan Ölmez adli ögrenciler kaymakamlik tarafindan Ankara’ya gönderildi. Beytüssebap Kaymakami Hasan Uguz’un talimatiyla gezi programi düzenlendi.

Turda önce Anitkabir’de askerlerin nöbet degisimini izleyen ögrenciler aslanli yoldan Atatürk anitini ziyaret etti. Külliye, meclis ve tarihi yerleri gezen ögrenciler buradan Istanbul’a gidecek. 6 günlük gezi kapsaminda ögrenciler her yeri gezip görme firsati yakaladi. Konakladiklari otelde konusan ögrencilerden Serhat Ölmez, "Daha önce çobanlik yapiyorduk. Bilmiyorduk eve geldigimizde herkes bizden bahsediyordu. Dagda askerlerin nöbet degisimini taklit etmistik. Ilçe Kaymakamimiz Hasan Uguz bizi Anitkabir’e gönderdi. Gerçek nöbet degisimini gördük. Çok tesekkür ederim. Kaymakamimiz sayesinde buradayiz. Yarin da Istanbul’a gidecegiz" dedi.

Ramazan Ölmez isimli ögrenci ise "Burasi çok güzel önce Anitkabir, külliye, kütüphane ve baska yerleri gezdik. Kaymakamimiza çok tesekkür ederim" diye konustu.

Hamail Öter isimli ögrenci ise ilk il disina çiktigini söyledi.

Öter, "Kaymakamimiz sayesinde buradayiz. Çok mutluyuz. Herkesin buralari gezip görmesi gerektigini düsünüyorum’’ seklinde konustu.

6 günlük gezi kapsaminda Ankara, Istanbul, Adana ve Gaziantep turu yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA