'Turistik Dogu Ekspresi' Kars'a Ulasti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele tedbirleri kapsaminda ara verilen seferlerine yeniden baslanan "Turistik Dogu Ekspresi", yaklasik 33 saatlik yolculugun ardindan son durak Kars'ta Kafkas halk oyunlari gösterisiyle karsilandi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Tasimacilik AS'nin Kovid-19 önlemleri çerçevesinde ara verdigi seferlerine yeniden baslayarak dün Ankara Gari'ndan yola çikan "Turistik Dogu Ekspresi" treni, Erzincan ve Erzurum'dan sonra Kars'a ulasti.

Saat 01.20'de Kars Gari'na gelen, Kafkas halk oyunlari gösterisiyle karsilanan yolculara çiçek takdim edildi. Bazi yolcular, halk oyunlari ekibinin gösterisini cep telefonlarinin kamerasiyla kaydetti.

Samsun'dan Kars'a gelen yolculardan Zeynep Kasapli, "Kars'a geldik, en basindan beri çok heyecanliydik. Gerçekten bekledigimize degdi. 4 senedir bunun hayalini kuruyordum. Bilet bulamadik, zamanimiz denk gelmedi, sansa ilk sefere denk geldi. Çok mutlu ve heyecanliydim. Herkese tavsiye ederim, düsünmeden gelsinler." dedi.

Yolculardan Nurcan Biçakçi da güzel bir yolculugun ardindan Kars'a geldiklerini ifade ederek, "Çildir Gölü'ne gidecegim için çok heyecanliydim, atli kizaklarin bizi heyecanla bekledigini hissediyorum. Bir sürü kostümle geldim, Istanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan Kars'a geldigimiz yolculukta olumlu seyler düsündüm. Ani Ören Yeri'ni belgesellerde gördüm, simdi oralarda duvarlarina, dokusuna dokunmak istiyorum." diye konustu.

Kaynak: AA