Efeler Belediyesi Özel Misafirlerini Agirladi
Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay tarafindan ilçeye kazandirilan Otizm Yasam Merkezi’nin açilis töreni için Türkiye’nin çesitli illerinden Efeler’e gelen otizmli bireyler, tören öncesi Kitap Kafe ile Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki’ni ziyaret etti.

Bölgenin en kapsamli otizm merkezi olma özelligi tasiyan Otizm Yasam Merkezi Yedieylül Mahallesi’nde düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Otizm Yasam Merkezi, açilisinin ilk gününde; Istanbul, Eskisehir, Manisa, Bursa gibi ülkenin çesitli illerinde yasayan otizmli bireylere kucak açti. Otizm Dernekleri Federasyonu Baskani Ergin Güngör, Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Dernegi Baskani Mahperi Serpil Dede, Anadolu Üniversitesi Özel Egitim Bölümü Otizm Spektrum Bozuklugu Egitimi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran ile ülkenin dört bir yanindan Otizm Yasam Merkezi açilisi için Efeler’e gelen otizmli bireyler ve onlarin aileleri, Baskan Atay tarafindan ilçeye kazandirilan önemli merkezleri de görme firsati buldu. Kemer Mahallesi’nde hizmete giren Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki’ni ziyaret eden heyet, buradaki materyallerle ilgili bilgi aldi. Oyuncaklari deneyimleyen otizmli bireylerin heyecani ise görülmeye degerdi.
Matematik ve Bilim Parki’nin ardindan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Kitap Kafe de otizmli bireyleri agirladi. Ögrenciler burada kitaplari inceleyerek bir süre vakit geçirdi. Buradaki ziyaretlerin ardindan Otizm Yasam Merkezi açilis törenine katilan heyet, yasadiklari sehre döndüklerinde Efeler’de yapilan projeleri, özellikle de Otizm Yasam Merkezi’ni örnek göstereceklerini belirtti.
“Bu örnekler insallah çogalir. Bizi agirlayan Efeler Belediye Baskanimiz Mehmet Fatih Atay’a bu güzel ve anlamli projesi için çok tesekkür ediyoruz. Efeler halki böyle bir baskana sahip oldugu için gerçekten çok sansli” diye konustular.
