Daha Güzel Bir Turgutlu Için Ekipler Isbasinda

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde yol düzenleme ve dolgu çalismalariyla gelecek yil için asfalt sathi kaplama hazirliklarina baslayan Turgutlu Belediyesi ekipleri bir yandan kente yeni yesil alanlar kazandiracak çalismalara da titizlikle devam ediyor.

Daha Güzel Bir Turgutlu Için Ekipler Isbasinda
Turgutlu Belediyesi tarafindan ova yollari basta olmak üzere kent merkezindeki pek çok noktada 2021 yili içerisinde 350 bin metrekare asfaltlama çalismasi yapildi. Bu yil için belirlenen hedefin gerçeklestirildigi asfaltlama çalismalarinda gelecek yil için hazirliklara ise baslandi. Bu kapsamda Ergenekon Mahallesi Karadut Sokagin ikinci etabinda asfalt hazirligi için yol düzenlemesi ve dolgu çalismalari Fen Isleri Müdürlügü ekiplerince yapiliyor.

Bir yandan da altyapi çalismalari sirasinda bozulan yollarda parke tamiratlarina devam eden Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, Dalbahçe Mahallesi, Albayrak Mahallesi Hatboyu Sokak, Istiklal Mahallesi Altintas Sokak, Atatürk Mahallesi Can Sokakta parke tamiratlarina gün boyu devam etti. Ergenekon Mahallesi Ilker, Osman Sümer ve Ethem Kaya Sokaklarinda 2000 m2’lik parke tasi dösemesi ise tamamlandi.

“Daha yesil bir Turgutlu” hedefiyle kent genelinde yesil alan sayini artiran Turgutlu Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi Nigbolu Sokakta agaçlandirma çalismalarini tamamladi. Turgutlu Belediyesi Santiyesinde yetistirilen fidanlar Nigbolu Sokakta toprakla bulustu. Agaçlandirma çalismalarinin ardindan ise ayni noktada çim ekimi yapildi.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Turgutlu Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Daskan, “Daha yesil bir Turgutlu hedefiyle gerçeklestirdigimiz çalismalarla kentimizde yesil alan kaybetmiyor aksine yeni yesil alanlar kazandiriyoruz. Bu amaçla santiyemizde kendi imkanlarimizla yetistirdigimiz fidanlari da Mustafa Kemal Mahallemizde toprakla bulusturduk. Bu yil içerisinde basladigimiz asfaltlama çalismalarinda belirlemis oldugumuz hedefe ulastik. Simdi ise önümüzdeki yil devam edecegimiz asfaltlama çalismalari için hazirliklarimiza ivedilikle basladik. Tüm bu çalismalarla birlikte kentimizin dört bir yaninda bozulan yollarimizda parke tamiratlarimiza devam ediyoruz. Yaz kis, gece gündüz demeden Turgutlu’muz için canla basla çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA