Vanli Aileler HDP Il Baskanligi Önündeki Eylemlerini Sürdürdü

Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde gerçeklestirdikleri eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler "Evlat nöbetindeyiz", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak", "Van anneleri evlat nöbetinde", "Çocuklarimizi istiyoruz" ve "Daglari kurtlara kuslara birakin" yazili dövizler tasidi.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Eyleme katilan anne Saliha Mert, AA muhabirine, yaklasik bir yildir HDP'nin önünde olduklarini ama partililerin müzik çalarak seslerini bastirmaya çalistiklarini söyledi.

Oglunun kandirilarak daga götürüldügünü belirten Mert, "Biz yilmiyoruz, bikmiyoruz ve gitmiyoruz. HDP, sen beni görüyorsun. Senin vicdanin sizlasin, sen hirsizsin, bebegimi vereceksin. Ben evladimi almadan buradan gitmeyecegim. Senden korkmuyorum, senin kapindayim, yüzün varsa çik bak yüzüme. Katilsiniz." dedi.

Annelerden Güllü Eregli de 7 yildir çocugundan haber alamadigini, evladinin özlemiyle yasadigini dile getirdi.

Üniversite ögrencisi oglunun ögretmen olmak istedigini anlatan Eregli, "HDP onun hayallerini çaldi. Oglumu HDP'den istiyorum. Allah HDP'yi kahretsin. HDP Kürtleri savundugunu söylüyor ama yalan. Kürt düsmanidir. Gençleri hep Kandil'e göndermis, bu partinin ülkeye ne faydasi var. Oglum gel devlete teslim ol. Devletimiz büyük bir devlet. Onlar seni kandirdi. Daga götürüp seni de bizi de perisan etti." diye konustu.

Vatan Partisi Il Baskani Akile Çevik de eylem yapan aileleri ziyaret ederek, her zaman yanlarinda olduklarini ifade etti.

Kaynak: AA