Trabzon'da Yunus Emre'yi Anma Programi Düzenlendi

Akçaabat Belediyesi tarafindan Yunus Emre'yi anma etkinlikleri kapsaminda "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili" programi düzenlendi.

Akçaabat Erol Günaydin Konferans Salonu'nda gerçeklesen programda, Anadolu'da Türkçe siirin öncüsü, tasavvuf ve halk sairi Yunus Emre anildi.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, programda yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Yunus Emre'nin vefatinin 700. yili dolayisiyla 2021 yilinin "Yunus Emre ve Türkçe Yili" ilan edildigini animsatti.

Akçaabat Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetleri kapsaminda, Türk dili ve kültürünün en önemli sahsiyetlerinden Yunus Emre'yi anmak, anlamak ve anlatmayi amaçladiklarini belirten Ekim, "Önemli olan Yunus'u anlamak, yasantisini örnek almak, onun tavsiyelerinden faydalanabilmektir. Kisacasi önemli olan kissadan hisse çikarmaktir. Yunus Emre yasantisi ile anlatmak istedikleri ile bizlere çok sey anlatiyor." dedi.

Programda, Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Yunus Emre'nin "Ilim kendini bilmektir", Belediye Baskani Ekim de "Bana seni gerek" siirini okudu.

Kaynak: AA