SPK Haftalik Bülteni

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AS'nin halka arz basvurusunu onayladi.

SPK haftalik bültenine göre, kurul, Kimteks Poliüretan'in hisse basina 22,5-24 liradan halka arz basvurusuna onay verdi.

Vakif Finansal Kiralama AS'nin 250 milyon liralik bedelli sermaye artirimi, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AS'nin ise 51 milyon 449 bin 465 liralik bedelsiz sermaye artirimi onaylandi.

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret AS (JANTS) pay piyasasinda 17 Aralik 2020-10 Subat 2021 döneminde gerçeklestirilen islemler ve sosyal medya paylasimlari ile ilgili olarak yapilan inceleme sonucunda, 8 isme toplamda 2,85 milyon lira idari para cezasi uygulanmasina karar verildi.

Kurul, Prizma Pres Matbaacilik Yayincilik Sanayi ve Ticaret AS (PRZMA) pay piyasasinda 5-18 Subat 2020 dönemindeki islemlerle ilgili 5 isme ve bir sirkete 373 bin lira idari para cezasi uygulanmasi karari aldi.

Türkiye'de yerlesik kisilere yönelik olarak internet araciligiyla yurt disinda kaldiraçli islem yaptirildigi belirlenen 80 internet sitesine erisimin engellenmesi için SPK'nin 99. maddesinin dördüncü fikrasi uyarinca hukuki islemlerin yapilmasi karari verildi.

Kaynak: AA