Saglik Bakani Koca'dan 'Saglikta Siddet' Degerlendirmesi Açiklamasi

'Yasa tek basina yetmiyor. Bunu toplumla birlikte yapabiliriz. Hukukun, eli kolu bagli kalan saglik çalisanini kollamasi gerekiyor'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, saglikta siddeti önlemede yasanin tek basina yeterli olmadigini belirterek, "Bunu toplumla birlikte yapabiliriz. Hukukun, eli kolu bagli kalan saglik çalisanini kollamasi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, Koca, tip ögrencileriyle bulusmasinin ardindan bu kez farkli üniversitelerde uzmanlik egitimine devam eden asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Yaklasik 2,5 saat süren toplantida asistanlarin çalisma sartlari, nöbet süreleri, siddet ve malpraktis (kusurlu uygulama) gibi konular ele alindi ve çözüm önerileri degerlendirildi.

Bakan Koca toplantinin açilisinda, hekimligin kutsal bir meslek oldugunun altini çizerek mevcut sorunlarin farkinda olduklarini belirtti.

Uzmanlik egitimi için firsat esitligi olusturma gayesinde olduklarini dile getiren Koca, hem özlük haklarini hem emeklilik durumunu hem çalisma ortamini iyilestirmenin önemini vurguladi.

Koca, saglikta siddet ve malpraktis konusunda sunlari kaydetti:

"Sadece yasayla olmuyor. Yasa tek basina yetmiyor. Bunu toplumla birlikte yapabiliriz. Hukukun, eli kolu bagli kalan saglik çalisanini kollamasi gerekiyor. Bir diger sorun malpraktis. Ölçüsüz davalari görüyoruz, ölçüsüz bir uygulama var. Bunun da bir sekilde çözülmesi gerekiyor. Memleket olarak saglikta vatandasimiza sundugumuz bu hizmetin devamliligi için biz bunu çözmek durumundayiz. Hekimlerimize, saglik çalisanlarimiza bu boyutuyla sahip çikmak zorundayiz. Ben bunun yapilacagina inaniyorum. Sorun belli, tani belli, reçete de belli. Bu reçeteye ulasmak için hepimizin iyi niyet duygulari içinde kararliligimizi hissettirmemiz gerekiyor."
Kaynak: AA