Kütahya Belediyesi'nden Örnek Proje

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Ikamet Kart projesi dagitim töreninde, projenin Türkiye’ye örnek bir proje oldugunu ifade etti ve bu proje ile sehir ile ögrencilerin bütünlesecegini söyledi.

Kütahya Belediyesi'nden Örnek Proje
Baskan Prof. Dr. Alim Isik’in vizyon projeleri arasinda yer alan Ikamet Kart projesinde, ikametlerini Kütahya’ya aldiran 11 bin 500 ögrencinin sembolik kart dagitim töreni, baskanlik makaminda üniversite ögrencilerinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Törende konusan Baskan Isik, “Bugüne kadar 2021 yili içerisinde Kütahya’da egitim ve ögretimlerini sürdürüp de ikametgahlarini buraya almamis olan ve bu ikametgahlarini aldiktan sonra biz ikamet kart projenizden yararlanmak istiyoruz diyerek Kütahya belediyesi ulasim hizmetleri müdürlügümüze basvuran toplam 11 bin 500 ögrencimizin ikamet kartlari hazirlanmistir. Bu kartlarin dagitimi için üniversiteden davet ettigimiz ögrencilerimizi kampanyanin sonucunda kartlarini dagitmak için misafir ediyoruz” dedi.

Bugüne kadar müracaatini yapan toplam 11 bin 500 ögrenci basta olmak üzere 18 Aralik 2021 tarihine kadar müracaatlarini yapan diger ögrencilerin de ayni hakki taniyacak sekilde sürecin devam ettigini ifade eden Baskan Isik, “Gerçekten hepsine ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Bu proje Türkiye’ye örnek bir projedir. Ögrencilerimizle sehrimizi kaynastiracak, sehrimizdeki belediyemizin verdigi yerel hizmetlerden en kaliteli sekilde ögrencilerimizin faydalanmasini saglayacak” seklinde konustu.

Proje kapsaminda bugüne kadar olaganüstü çalisarak ögrencilere en kisa sürede kayitlarini yapip kartlari vermek üzere emeklerini harcayan Ulasim Hizmetleri Müdürlügü personelinin tamamina ve ilgili baskan yardimcilarina ve destek olan belediye personeline ayri ayri tesekkür eden Belediye Baskani Isik, “Tarihler böyle yaziliyor, tarihler millete fedakârlikta bulunup da hizmet edenlerle yaziliyor. Onun için bu hizmete kati sunan herkese sükranlarimi sunuyorum. Kamuoyuna da bu projeye destek olmalarini, özellikle ikametgâhlarini buraya alarak Kütahya’mizin evladi olan gençlerimize kendi evlatlari gibi davranmalarini özellikle istirham ediyorum. Bu sayede bu sehir Kütahya Belediyesi olarak bir tarih yazdi” diye konustu.



"KÜTAHYA’NIN NÜFUSU ILK KEZ 250 BININ ÜZERINE ÇIKTI"

Kütahya’nin nüfusunun bu projeyle birlikte tarihinde ilk kez 250 binin üzerine çikararak B7 Grup Belediyeler arasinda iken grup atladigini dile getiren Baskan Isik, “Nüfusu 250 bin ile 500 bin arasinda degerlendirme grubuna tabi tutulan B8 Grubu belediyeler içerisine yükseldi. Bu sayede biz belediyemizin memur norm kadrosunu otomatik olarak 103 kisi artirdik. Merkezi idare vergi gelirlerinden aldigimiz payimiz yükseldi ayrica önümüzdeki mahalli idari seçimlerde Kütahya belediyesi 31 meclis üyesi ile islerini yürütüyor. Bu nüfusu korudugumuz sürece 37 meclis üyesi ile belediyesini büyütecek” dedi.



"EN YASLI IL OLMAKTAN KURTULDUK"

11 bin 500 ögrencinin Kütahya nüfusuna dâhil edilmesiyle birlikte Kütahya’nin bölgenin en yasli ili iken bu unvandan da kurtuldugunu hatirlatan Baskan Isik, Kütahya’nin en yasli il olmaktan bir basamak yukari çiktigini söyledi.

Hedefin yeni kayitlarla beraber 2 veya 3 basamak yukariya çikartmak oldugunu belirten Baskan Isik, “Kütahya’yi hem yatirimcilar hem de yasayanlar için tercih edilen Türkiye’nin ilk 5 ili arasina sokma hedefimiz adim adim gerçeklesmek üzeredir. Onun için ilin nüfusunun ortalama yasinin küçülmesine katkida bulunan bu gençlerimize ne yapsak azdir. Size ayri ayri tesekkür ediyorum. Aksi takdirde sürdürülebilir genç nüfusun oran olarak yüksek olmadigi bir ile yatirimcinin gelmedigini yasayarak ögrendik. Su anda yatirimcilarin giderek sayi olarak artmasi ve sehrimizle ilgilenmesi bizi mutlu ediyor. Bununda sebebi nüfusumuz yas olarak orta seviyelere gelmeye basladi.

Burada en büyük katki hem Kütahya’da yeni dogan çocugumuzdan hem de yasayan gençlerimiz bir de 18-26 yas arasi nüfusunu buraya aldiran gençlerimizdir. Hayirli ugurlu olsun diyorum” seklinde konustu.



"ULASIMDA ALISVERISTE VE SU FATURASINDA INDIRIM"

Ikamet Kart sahibi ögrencilerin hangi imkanlardan yararlanacaklarini bir kez daha hatirlatan Baskan Isik, “Bu karta sahip olan ögrencilerimizin tüm ulasim hatlarinda yüzde 15 indirim hakkindan yararlanacagi, su faturalarinda belediyemize yüzde 25 indirimli su faturasi ödeyecegi, üniversitemiz ile yurtlar arasinda çalisan 16 nolu hatta yüzde 25 indirim olacagi, üniversite kampüsü içerisinde ring yapan 16 nolu hattan aylik 30 TL’lik abonman karsiliginda sinirsiz inis binis hakki elde ettigini, ayrica esnaf odalari birligimize kayitli odalarimiz ile yaptigimiz Kütahya Ticaret ve Sanayi odasiyla yaptigimiz ve Kütahya Ticaret Borsasi ile yaptigimiz protokoller kapsaminda da esnaf odalarinda yüzde 30, Ticaret Odasi ve Ticaret Borsasinda yüzde 5 ile 20 arasinda meslek gruplarinin taahhüt ettikleri indirimler kapsaminda gönüllülük esasiyla buralarda yaptiklari alisverislerde ilgili meslek odamizin taahhüdü dogrultusunda indirimden yararlanacaktir. Sehrimize ve gençlerimize hayirli olsun diyorum. Bu sehir bu proje ile gençlerimizle tam bütünlesecek ve sehrimiz hak ettigi yere en kisa sürede gelecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA