Ilkadim'da Virüsle Mücadelede 2,3 Ton Dezenfektan, 12 Bin 400 Maske
Ilkadim Belediyesi, korona virüs ile mücadelede 2 bin 300 kilo dezenfektan kullandi, 12 bin 400 maske dagitti.

7 bin 395 defa tekrar edilen dezenfektasyon çalismasi
Türkiye’de ilk vakanin görüldügü mart ayindan itibaren basta hastaneler, aile saglik merkezleri gibi saglik kuruluslari olmak üzere olmak üzere, eczaneler, tibbi malzeme satan yerler, belediye hizmet binalari, kamu kurumlari, çesitli kurum ve kuruluslar, pazar yerleri, muhtarlik binalari, ibadethaneler, minibüs, taksi duraklari ve araçlari ile talep gelen her yerde dezenfeksiyon islemlerini yürüten Ilkadim Belediyesi Saglik Isleri ekipleri, ilçede toplamda 7 bin 395 defa tekrar edilen dezenfekte çalismasi ile korona virüsün yayilim hizinin önüne geçti.
2 bin 300 kg dezenfektan, 12 bin 400 maske
Dört koldan yürütülen çalismalara, muhtarliklardan, apartman yönetimlerinden ve vatandastan gelen basvurulari da hassasiyetle dikkate alan ekipler, Kovid-19 pozitif vaka bulunan bin 765 yerlesim yerini, çocuklarin hosça vakit geçirdigi park ve oyun alanlarini bin 887 defa, kamu binalarini 953 defa, çalisan hizmet veren is yerlerini 693 defa dezenfeksiyon etti. Çalismalar esnasinda 2 bin 300 kg dezenfektan ve 12 bin 400 adet ücretsiz maske dagitimiyla halk sagliginin önemsendigini ortaya koydu.
Yapilan hizmetler dogrultusunda çalisan belediye personeline saglik hizmetiyle aninda müdahale eden Saglik Isleri Müdürlügü en çok yaralanmalar, tansiyon düsmesi ve yükselmesi, diyabet, pansuman, trigliserid-kolesterol-seker ölçümü, kronik hastaliklar gibi çesitli rahatsizliklar sebebiyle poliklinige basvuran 2 bin 70 çalisanin ilk müdahaleleri yapildiktan sonra gerekli görülen hasta ve yaralilar için daha ileri tetkik ve tedavi için hastanelere sevkini sagladi.
Sokak hayvanlarinin yani sira kent merkezinden uzaktaki can dostlarina sefkat elini uzatan Saglik Isleri Müdürlügü bünyesinde kurdugu 8 kisiden olusan ve 7/24 görev yapan “Acil Müdahale Ekibi” ile ilçede hasta, yarali, kaza geçirmis ve kötü muameleye maruz kalmis 5683 sokak hayvanini bakim ve tedavilerinin yapilmasi için Samsun Büyüksehir Belediyesi Hayvan Bakim Merkezine teslim etti. Her firsatta sokak hayvanlarinin yardimina yetisen ekipler, yazin kavurucu sicaklari kisin ise dondurucu soguklarda da yasam mücadelesi veren sokak hayvanlarini da unutmadi. Bu kapsamda ilçede yürütülen rutin hizmetler ile 47 adet besleme ünitesi,705 kg kedi mamasi, bin 905 kg köpek mamasini aylik besleme yaparak can dostlarini aç ve açikta kalmamasi için çalismalarina devam etti.
“Can dostlarimiz için örnek projelerimizle öncü olduk”
Ilkadim’da sadece vatandaslarin huzuru ve mutlulugu için degil can dostlarin da mutlulugu için çalistiklarinin altini çizen Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Göreve geldigimiz günden bu yana ‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayisiyla hareket ederek, can dostlarimizin yasam sartlarini iyilestirmek için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Örnek projelerimizle, öncü olduk. Vatandaslarca uygun olmayan noktalara birakilan ve hijyenik olmayan hem hayvan hem de insan sagligini tehdit eden yapi ve besleme düzenlerini kaldirarak modern su ve mama ihtiyacini ayni anda karsilayan besleme ünitelerini kent merkezinde tespit edilen müsait alanlara yerlesimini yaptik. Ekiplerimiz hafta da 3 kez bu besleme odaklarinin temizligini ve mama takviyesi ile aksatmadan devam ettiriyor” diye konustu.
“Sokak kedilerimiz de unutmuyor onlar için yasam destegi oluyoruz”
Kedilerin de unutulmadigini dile getiren Demirtas, sunlari söyledi:
“Sokak kedilerimiz için 38 tane ev hazirladik. Muhtarlarimizla birlikte sokak hayvanlarimizin yogun oldugu bölgelerde, gönüllü beslemecilerimizle birlikte tespit edilen yerlere kedi evlerini yerlestiriyoruz. Muhtarlarimizla her konuda oldugu gibi bu konuda da istisareler yaparak Saglik Isleri Müdürlügü ekiplerimizle ortak çalismalar yürütüyor. Sokagimizin kedisi, sokagimizin köpegi düsüncesiyle sokak hayvanlarina sevgiyi ön plana çikarak çalismalarimiz devam ediyor.”
