Hüseyin Nihal Atsiz, Mersin'de Anildi

Vefatinin üzerinden 46 yil geçmesine ragmen biraktigi eserleri ve fikirleriyle milli suurun savunucusu olan Hüseyin Nihal Atsiz, Toroslar’da anildi.

Hüseyin Nihal Atsiz, Mersin'de Anildi
Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Ülkü Ocaklari İçel Il Baskanligi’nca Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hüseyin Nihal Atsiz’i Anma ve Siir Dinletisi” programina konusmaci olarak katildi.

Sunum, gençler tarafindan okunan Hüseyin Nihal Atsiz’in siirlerinin yani sira Kazakistan ve Azerbaycan müzik topluluklarinin Türk dünyasini anlatan klipleriyle renklenirken, seyircilerin de soru ve fikirleriyle dahil oldugu anma programi, diyaloglarla nefes kesti. Teskilat baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, vatandaslar ve gençlerin katildigi programin en genç misafirlerine Hüseyin Nihal Atsiz’in eserlerinden hediye eden Baskan Yilmaz, onlardan çok okumalarini ve degerlerinden asla vazgeçmemelerini istedi. Türk’ün geçmisi ve gelecegi ile ilgili milli konular üzerine çalismalar yapan Hüseyin Nihal Atsiz’in yasadigi yillardan kesitler veren Yilmaz, "Hazirladigim bu sunumumla, Atsiz’i kronolojik ve kitabi bilgiyle anlatmak yerine hep beraber anlamaya çalismak istedim. Atsiz’i anlamak Cumhuriyet tarihimizi anlamak demektir. Atsiz eserlerini, çocuklara, gençlere özellikle milli bilinci hatirlatmak ve ögretmek için yazmistir. Herkesin, bu milletin bir ferdi olarak milli bilinç tasimasi ve üzerine düsen görevi yapmasi ve zorluklardan, sikintilardan yilmamasi gerektigine inaniyor. Kendisi de dogdugu sartlar ve yillarda üzerine düsen görevi ve elinden geleni fazlasiyla yapmistir. Millet kavrami böyle bir sey” dedi.

“Siyaset dehasi olan bilge liderimiz, MHP Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin bizzat kendi çalismalariyla yaptigi ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a Cumhurbaskanligi makaminda sundugu Türk dünyasi haritasi Hüseyin Nihal Atsiz’in düsüncesinin, ülküsünün gerçeklesmis halidir” diyen Yilmaz, “Bu fotograf Cumhur Ittifaki fotografidir. Cumhur Ittifaki’nin yüksek degerleri, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bu yüzden var. Bugün Cumhurbaskanimiz bu haritayi tüm dünyayla paylasiyor. Bu bir meydan okumadir ve biz variz, bizim soydaslarimiz var demektir” diye konustu.

Yilmaz, sunumunun ardindan gençlere Prof. Dr. Cengiz Alyilmaz’in “Ipek Yolu Kavsaginin Ölümsüzlük Eserleri” adli kitabini hediye etti. İçel Ülkü Ocaklari Baskani Murat Sezer de programa sundugu katkilarindan dolayi Baskan Yilmaz’a plaket takdim ederek tesekkür etti.
Kaynak: İHA