GÜNDEM ÖZETI / 16 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Japonya'nin Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’yi kabul edecek.

(TBMM/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Gerze Zeytinlik Parki'ni, Valiligi, AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, toplu temel atma törenine katilacak ve STK temsilcileriyle toplanti yapacak.

(Sinop/10.45-17.30)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Osmaniye, Kilis ve Kadirli'de esnafi, Cevdetiye'de Belediye Baskanligini ziyaret edecek.

(Osmaniye/Kilis/11.00-17.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, 2022 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüsülmesine devam edilecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, stokçulukla mücadele kapsaminda uygulanan cezalarin artirilmasini da içeren kanun teklifinin görüsmelerine baslanacak.

(TBMM/11.00/15.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye-Tacikistan Is Forumu'na katilacak.

(Konya/13.30)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kayseri Havalimani Yeni Terminal Binasi'nin saha incelemesi ve brifingi ile Kayseri Anafartalar-Sehir Hastanesi YHT Gar Tramvay Hatti'nin Ilk Ray Kaynak Töreni'ne katilacak, Büyüksehir Belediyesini ziyaret edecek, hizli tren basin açiklamasi yapacak, Valilik ile AK Parti Il Baskanligina ziyarette bulunacak.

(Kayseri/13.00-16.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), Para Politikasi Kurulu toplantisinda faiz kararini açiklayacak.

(Ankara/14.00)

4- TCMB ayrica, ekim ayina iliskin özel sektörün yurt disindan sagladigi kredi borcunu, haftalik para ve banka istatistiklerini ve ekim ayina iliskin konut fiyat endeksini duyuracak.

(Ankara/10.00/14.30)

5- TÜIK, 2020 yili su ve atik su istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Avrupa Merkez Bankasi, faiz kararini duyuracak.

(Frankfurt/15.45)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet baskanlarinin katilimiyla AB Liderler Zirvesi düzenlenecek.

(Brüksel)

GÜNCEL

1-Türkiye-Afrika Ortaklik Zirvesi, Afrika ülkelerinin devlet baskanlari ve Afrika Birligi Komisyonu'nun katilimiyla Istanbul Kongre Merkezi'nde baslayacak.

(Istanbul)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Uluslararasi Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadinlar Dünya Kulüpler Sampiyonasi'na devam edilecek. B Grubu'nda VakifBank, Kazakistan'in Altay takimiyla, A Grubu'nda Fenerbahçe Opet, Brezilya'nin Dentil Praia ekibiyle karsi karsiya gelecek.

(Ankara/15.00/18.30)

2- 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi'nde lig asamasi kuralari Isviçre'de çekilecek. C Ligi'nde mücadele edecek Türkiye'nin de rakipleri belli olacak.

(Nyon/20.00)

3- Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasi Bereket Sigorta Ümraniyespor-Bursaspor ve Adanaspor-Istanbulspor maçlariyla tamamlanacak.

(Istanbul/13.30/Adana/19.00)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 16. haftasinda Fenerbahçe Beko, Ispanya'nin Bitci Baskonia takimini konuk edecek, Anadolu Efes deplasmanda Israil'in Maccabi Playtika Tel Aviv takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/20.45/Tel Aviv/22.05)

5- Voleybol Erkekler CEV Sampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ikinci maçinda Fenerbahçe HDI Sigorta, Italya'nin Trentino Itas takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Trento/22.30)

6- Voleybol Kadinlar CEV Kupasi son 16 turu rövansinda Eczacibasi Dynavit, Slovenya'nin Calcit Kamnik takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA