Bilim Zeytinburnu'nda Egitim Basladi

Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi’nin is birligiyle kurulan Bilim Zeytinburnu’nda çalismalar tamamlandi. Ilçe Milli Egitim Müdürü ve okul müdürlerine Bilim Zeytinburnu tanitim toplantisi düzenleyen Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Insallah, teknoloji konusunda Uluslararasi Bilim Olimpiyatlari’na gidecek dünya çapinda çocuklar yetistirecegiz” dedi.

Bilim Zeytinburnu'nda Egitim Basladi
Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) is birligiyle hayat bulan Bilim Zeytinburnu’nda egitim basladi.

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy; Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Yesilyurt ve ilçede bulunan okul müdürlerine Bilim Zeytinburnu tanitim toplantisi düzenledi.



“Dene-yap Atölyesi’nde egitim 36 ay sürecek”

Baskan Ömer Arisoy, Zeytinburnu’nda okuyan çocuklar için yeni bir baslangiç oldugunu belirterek Bilim Zeytinburnu hakkinda açiklamalarda bulundu. Arisoy: “Burada 6 atölye var. Birisi, Deneyap Atölyesi. Bu atölyede 36 ay sürecek bir egitim olacak. Diger 5 atölye ise sürekli ögrencilerimizin geçecegi bir atölye olacak. Daha sonra buraya gelen ögrencilerden ilgi duyanlar, internet sitemizden müracaat ederek cumartesi günleri için randevu alacaklar. Insallah Bilim Zeytinburnu tüm çocuklarimizin en az bir kez gördügü; ilgisine, merakina, yetenegine göre atölyelere katilip kendini gelistirdigi bir yer olacak. Gerçekten çok heyecanliyiz” dedi.



“Bilim olimpiyatlarina gidecek çocuklar yetistirecegiz”

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, sözlerini söyle sonlandirdi: “Insallah, Ilçe Milli Egitim Müdürümüz ve okul müdürlerimizin destegi ile buradan Uluslararasi Bilim Olimpiyatlari’na gidecek teknoloji konusunda Türkiye’de ve dünya çapinda iyi çocuklar yetistirecegiz. Bütün çabamiz Zeytinburnu’ndaki çocuklarimizin daha çok imkâna kavusmasi Buradaki is birliginiz için hepinize çok tesekkür ediyorum.”

Bilim ve teknolojinin toplumda genis kitlelere ulasmasini saglayarak çocuklarimiz ve gençlerimiz basta olmak üzere toplumun her katmaninda bu alanlara karsi farkindalik olusturmak amaciyla hayata geçirilen Bilim Zeytinburnu’ndan 6-14 yas arasindaki gençler ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Bilim Zeytinburnu ziyaretçileri; rezonans-dalgalar, görme-algi, elektrik-manyetizma konularinin islendigi üç ana tema altinda 22 sergi düzenegi ile karsilaniyor.

Bilim Zeytinburnu ayrica; Doga Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Astronomi Uzay ve Havacilik, Tasarim Atölyesi olmak üzere 5 bilim atölyesi ve iki Dene-yap Teknoloji Atölyesi ile bir Dene-yap Üretim Atölyesi’ne de sahip.
Kaynak: İHA