Bakan Koca Asistan Hekimlerle Bulustu

Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca, tip ögrencileriyle bulusmasinin ardindan bu kez farkli üniversitelerde uzmanlik egitimine devam eden asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Iki buçuk saat süren toplantida asistanlarin çalisma sartlari, nöbet süreleri, siddet ve malpraktis gibi konular ele alindi, çözüm önerileri degerlendirildi.

Bakan Koca Asistan Hekimlerle Bulustu
Bakan Koca toplantinin açilisinda, hekimligin kutsal bir meslek oldugunu vurguladi ve mevcut sorunlarin farkinda olduklarini ifade etti.

Uzmanlik egitimi için firsat esitligi olusturma gayesinde olduklarini söyleyen Saglik Bakani, hem özlük haklarini hem emeklilik durumunu hem çalisma ortamini iyilestirmenin önemine vurgu yapti. Bakan Koca, saglikta siddet ve malpraktis konusunda ise sunlari kaydetti:

“Sadece yasayla olmuyor. Yasa tek basina yetmiyor. Bunu toplumla birlikte yapabiliriz. Hukukun, eli kolu bagli kalan saglik çalisanini kollamasi gerekiyor. Bir diger sorun malpraktis. Ölçüsüz davalari görüyoruz, ölçüsüz bir uygulama var. Bunun da bir sekilde çözülmesi gerekiyor. Memleket olarak saglikta vatandasimiza sundugumuz bu hizmetin devamliligi için biz bunu çözmek durumundayiz. Hekimlerimize, saglik çalisanlarimiza bu boyutuyla sahip çikmak zorundayiz. Ben bunun yapilacagina inaniyorum. Sorun belli, tani belli, reçete de belli. Bu reçeteye ulasmak için hepimizin iyi niyet duygulari içinde kararliligimizi hissettirmemiz gerekiyor.”
Kaynak: İHA