Atli Terapi Egitimleri Gebze'ye Ödül Getirdi

Gebze Belediyesi’nin Gaziler Atli Egitim Merkezi’nde özel çocuklara yönelik hayata geçirdigi atla terapi egitimi hizmeti, Türkiye Saglikli Kentler Birligi Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda ödüle layik görüldü.

Atli Terapi Egitimleri Gebze'ye Ödül Getirdi
Gebze Belediyesi’nin engelli çocuklara yönelik özel atla terapi egitimleri ilçeye ödül getirdi. Gebze Belediyesi’nin Gaziler Dagi’nda bulunan Atli Egitim Merkezi’nde sürdürülen atla terapi (hidroterapi) hizmetinden, otizmli ve fiziksel engelli çocuklar ücretsiz olarak yararlaniyor. Gebze Belediyesi’nin Gaziler Atli Egitim Merkezi’nde özel çocuklara yönelik hayata geçirdigi bu hizmet, Türkiye Saglikli Kentler Birligi Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda sosyal sorumluluk kategorisinde ödül kazandirdi.

Otizmli ve fiziksel engelli çocuklarin tedavilerine destek için yaygin kullanilan alternatif bir yöntem olan atla terapi, çocuklarin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelisimlerine büyük katki sagliyor. Merkeze gelen her çocuga hastalik düzeyleri ve ihtiyaçlari dogrultusunda özel program hazirlaniyor. Uygulama kapsaminda refakatçileriyle destek tedavinin verildigi merkeze getirilen çocuklar, atlarla ilk tanismanin ardindan hayatlarina saglik katacak seanslara basliyor.
Kaynak: İHA