Yükümlülere Mesleki Egitim

Samsun’un Çarsamba ilçesinde “Sürü Yönetimi Elemani Mesleki Egitim Programi"ni basari ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 5 yükümlüye sertifikalari törenle verildi.

Yükümlülere Mesleki Egitim
Çarsamba Cumhuriyet Bassavciligi Koruma Kurulu Baskanligi yükümlülerin ve eski hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerine, is bulmalarina, sanat sahibi olmalari veya tarim isletmeciligi yapmak istemeleri halinde Is Kurumu vasitasiyla hibe kredi saglanmasina ve is yeri açmalarina yardimci oluyor. Yeniden topluma kazandirma çalismalari dogrultusunda projeler hazirlanarak hem cezanin islah fonksiyonunun etkin ve kalici olabilmesi hem de toplumun korunabilmesine yönelik bir meslek edinmeleri, is bulmalari veya kendi islerini kurmalari ve bu yolla ikinci hayatlarina baslamak isteyen hükümlülere hayatlarini kurmada ilk adimlarini atmalarina destek saglaniyor.

Çarsamba Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü is birligi kapsaminda Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Veteriner Hekimi Mehmet Dagdelen ve Ziraat Mühendisi(Zooteknist) Mustafa Uzunali tarafindan verilen ve 15 gün süren kursu basari ile tamamlayan 5 yükümlü sertifikalarini almaya hak kazandi.

Proje sunmanin ilk adimi olan mesleki egitimlerini basari ile tamamlayip sertifika almaya hak kazanan 3 yükümlünün projeleri Is Kurumu Eski Hükümlü Kendini Isini Kurma Hibe Projeler Programi kapsaminda hazirlanarak sunuldu.

Tören, Bassavci Yegin’in makaminda gerçeklesti

Cumhuriyet Bassavcisi Askin Yegin, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcisi Yusuf Bayri, Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Sogukpinar, Tarim ve Orman Müdürü Irfan Öztürk, Veteriner Hekimi Mehmet Dagdelen ve Ziraat Mühendisi(Zooteknist) Mustafa Uzunali’nin katilimiyla gerçeklesen sertifika töreninde konusan Cumhuriyet Bassavcisi Askin Yegin, “104 saatlik ‘Sürü Yönetimi Elemani Mesleki Egitim Programi’ni basari ile tamamlayan 5 yükümlü ve eski hükümlümüz sertifikalarini almaya hak kazanmistir. 2’si büyükbas hayvancilik ve 1’ i pide firini olmak üzere 3 kisinin projeleri hazirlanmasina destek olunarak 2022/1. Dönem için Is Kurumuna sunmus bulunuyoruz. Projeler, kendini isini kurmada ve yeni bir hayata baslamada oldukça öneme sahiptir ve bunun ilk adimi da mesleki egitimdir. Bu hem yükümlülerimize hem de dolayli olarak içinde yasadiklari topluma birer arti deger kazandirmaktadir. Bu anlamda emegi geçen ve is birligi yaptigimiz kurumlara tesekkür eder, yükümlülerimize basarilar dilerim” dedi.

Tören, sertifika teslimlerinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA