Vali Dagli'dan 3. Doz Asi Çagrisi

SAMSUN – Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, vatandaslarin 3. doz asilarini bir an önce tamamlamalari çagrisinda bulundu.

Vali Dagli'dan 3. Doz Asi Çagrisi
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli baskanliginda yapilan toplantida Samsun genelinde korona virüsü vakalari ve asilama çalismalarinin son durumu ile kis trafik tedbirleri ve havalarin sogumasi nedeniyle yasanmasi muhtemel olumsuzluklara karsi alinacak tedbirler görüsüldü.

Ilçe kaymakamlari ve ilgili kurum müdürlerinin katildigi toplantida Vali Dagli, korona virüsüyle mücadelede en büyük gücün asi oldugunu bir kez daha hatirlatarak, dünyanin bir çok ülkesinde görüldükten sonra kisa süre önce Türkiye’de de görülen ve diger varyantlara oranla çok daha hizli yayilan omicron varyantina karsi vatandaslara maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine titizlikle uymaya devam etmeleri ve 3 doz asilarini bir an önce tamamlamalari çagrisinda bulundu.

Samsun’da 1 Aralik - 1 Nisan tarihleri arasinda ticari amaçli yük ve yolcu tasimaciligi yapan araçlara kis lastigi kullanma zorunlulugu getirildigini belirterek, bu konudaki denetimlerin tavizsiz yürütülmesi talimati da veren Dagli, ticari olmayan hususi araçlarin da kis lastigi kullanmalarinin hayati önem arz ettigini ve vatandaslarin bu konuda gösterecegi hassasiyetin can ve mal kaybini önleme noktasinda oldukça önemli olacagini söyledi.



Havalarin sogumasiyla birlikte özellikle evsizler basta olmak üzere bazi vatandaslarin magduriyetler yasayabilecegine dikkat çeken Vali Zülkif Dagli, bu konuda bütün kaymakamlarin kendi ilçeleriyle ilgili çalisma yürütmesi, olumsuz hava sartlari ve yogun kar yagisi yüzünden hiçbir vatandasin magduriyet yasamamasi için hazirlikli olunmasi talimati verdi.
Kaynak: İHA