Üniversiteli Irem'e Çarpan Sanigin Davasinda Karar

Sisli’de yolun karsisina geçmeye çalisan üniversite ögrencisi Irem Uzer’e çarpan sanik Sinan Hacigüvelioglu’nun yargilandigi dava karara baglandi. Sanik 3 yil hapse mahkum edilerek, ehliyeti bir yil süre ile geri alinirken, Irem Uzer’in avukati Hasan Sinar sosyal medya paylasiminda, ‘bu haksizligi hazmedemiyorum’ dedi.

Üniversiteli Irem'e Çarpan Sanigin Davasinda Karar
Sisli’de 10 Mayis 2019 tarihinde karsidan karsiya geçmeye çalisan Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Moda Tasarim Bölümü ögrencisi Irem Uzer’e (24), çarpan sürücü Sinan Hacigüvelioglu’nun (36) yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmada, taraflarin avukatlari ve Irem Uzer’in ailesi hazir bulundu.

Ehliyetine 1 yil el konuldu

Davayi karara baglayan mahkeme, tutuksuz sanik Sinan Hacigüvelioglu’nu, ‘taksirle yaralama’ suçundan 1 yil 8 ay 7 gün, ‘görevi yaptirmamak için direnme’ suçundan 9 ay, ‘iftira’ suçundan ise 1 yil olmak üzere toplamda 3 yil 5 ay 7 gün hapis cezasina mahkum etti. Sanigin cezasinda takdir indirimi uygulamayan mahkeme, ehliyetinin 1 yil süre ile geri alinmasina hükmetti.

“Bu haksizligi hazmedemiyorum”

Öte yandan Uzer ailesinin avukati, Doç. Dr. Hasan Sinar, davanin karara baglanmasinin ardindan sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, “Ögrencimiz Irem’in magduru oldugu trafik suçunun karar durusmasi bugün(14 Aralik 2021) yapildi. Fail bilinçli taksirle yaralama, görevi yaptirmamak için direnme ve iftiradan toplam 3 yil 5 ay aldi ama yatari yok ne yazik ki! Müdafi olarak elbette istinaf edecegim ama bu haksizligi hazmedemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Olayin geçmisi

Altinbas Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Moda Tasarim Bölümü ögrencisi Irem Uzer(24), Sisli Gayrettepe’de 10 Mayis 2019 günü, yolun karsisina geçerken bir cipin çarpmasi sonucu yaralandi. Uzer’e cipi ile çarpan emlakçi Sinan Sinan Hacigüvelioglu (36), arabada bulunan is arkadasindan ‘arabayi ben kullaniyordum’ demesini istedi ancak sonrasinda ise polisin dur ihtarina uymadi ve cipi polisin üstüne sürerek kaçti. Kazanin ardindan yakalanan Hacigüvelioglu, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hakkinda, ‘görevi yaptirmamak için direnme’, ‘iftira’ ve ‘taksirle bir kisinin yaralanmasina neden olma’ suçlarindan 2 yildan 9 yila kadar hapis talebiyle iddianame hazirlanan sanik, iki ay tutuklu kalmasinin sonrasinda Istanbul 31’inci Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk durusmada tahliye edildi. Kaza nedeniyle vücudunda çok sayida kirik meydana gelen Irem Uzer ise 2 ay yogun bakimda kaldi. Konusmakta, görmekte ve yürümekte zorluk çeken üniversite ögrencisi Irem Uzer’in tedavi süreci ise hala devam ediyor.
Kaynak: İHA