Turna Baliginda Av Sezonu Kapandi

Amatör Balikçilik Federasyonu Baskani Engin Uztürk: 'Amatör balikçilarimiz yasak oldugu dönemde bu baligi avlarsa amatör balikçiliga muhalefet etmis olacaklar, bunun 842 lira cezasi var'.

Amatör Balikçilik Federasyonu (ABAF) Baskani Engin Uztürk, iç sularda yasayan türlerden turna baliginin 31 Mart 2022'ye kadar avlanmasinin yasak oldugunu bildirdi.

Uztürk, AA muhabirine, turna baliginda av yasaginin tüm bölgelerde bugün itibariyla basladigini söyledi.

Turnanin, sportif avcilik açisindan keyifli bir balik türü oldugunu belirten Uztürk, her baligin üreme dönemi farkli oldugu için avlanmasinin yasaklandigi zamanin da farklilik olusturdugunu kaydetti.

Uztürk, Tarim ve Orman Bakanliginin 5/2 Numarali Amatör Amaçli Su Ürünleri Avciliginin Düzenlenmesi Hakkinda Tebligine göre turna baligi avinin tüm bölgelerde 15 Aralik itibariyla yasak oldugunu aktararak, "Turna baligi tam kis ayinda yavrulamaya basladigi için 31 Mart'a kadar teblig geregince avi yasaktir." diye konustu.

Bu dönemde avcilik yapilmasinin gelecek yillarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilecegine isaret eden Uztürk, "Amatör balikçilarimiz yasak oldugu dönemde bu baligi avlarsa amatör balikçiliga muhalefet etmis olacaklar, bunun 842 lira cezasi var. Birden fazla oltayla çok sayida balik yakalamalari halinde ticari balikçiliga muhalefetten ceza yazilacak. Bu da cezanin ikiye katlanmasi anlamina geliyor. 1 Ocak 2022'den itibaren de bu rakamlar yeniden degerleme oranina göre artacaktir." ifadelerini kullandi.

Uztürk, amatör balikçilardan zaman, adet ve boy limitlerine uymalarini beklediklerini dile getirerek, sazan, tatli su levregi, sudak gibi baliklarin 15 Mart 2022'ye kadar avlanabilecegini anlatti.
Kaynak: AA