'Türk Savunma Sanayisinde Millilestirme'

Samsun Üniversitesinde ’Türk Savunma Sanayisinde Millilestirme’ konulu söylesi gerçeklestirildi.

'Türk Savunma Sanayisinde Millilestirme'
Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve ASELSAN tarafindan, Samsun Üniversitesi Ballica Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Samsun Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ergin Kariptas’in yani sira akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Konusmaci olarak söyleside bulunan ASELSAN Mühendisi Muharrem Tümçakir, katilimcilara kurum hakkinda bilgi verdikten sonra milli teknoloji hamlesi ile ilgili bilgi verdi.

Kurum hakkindaki süreç ve isleyisten bahseden Tümçakir, "ASELSAN özellikle AR-GE konusunda çesitli projelere ev sahipligi yapiyor. Sadece AR-GE projeleriyle sinirli kalmayan ASELSAN, ayni zamanda akademik anlamda da yapilan protokollerle birlikte bünyesindeki personelin sürekli gelisimini amaçliyor" dedi.

Savunma sanayisindeki millilesmenin Milli Teknoloji Hamlesi ile birlikte daha da iyi yerlere ulasacagini belirten Muharrem Tümçakir, "Üniversitelerimizle beraber çok önemli bir görevimiz var. Sürekli gelisim içerisinde, teknoloji ve inovasyonun nimetlerini verimli kullanarak hareket etmemiz gerekiyor. Bu vizyonla üretecegimiz projelerin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katki saglayacagina inaniyorum. Bunun adi ise hep birlikte kazanmaktir" ifadelerini kullandi.

Söylesi soru-cevap bölümüne geçilmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA