Taban'dan Son Yag Ustasina Ziyaret

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, Kursunlu Mahallesinde Marmara Bölgesinin son yag ustasi olarak yarim asirlik atölyesinde ayçiçek yagi üretimi yapan 71 yasindaki Sabri Sarica’yi ziyaret etti.

Taban'dan Son Yag Ustasina Ziyaret
Tarih kokan Inegöl’de maziyi yasatanlardan biri de Kursunlu Mahallesinde asirlik makinelerle 50 yildan bu yana organik ayçiçegi yagi üretimi yapan 71 yasindaki Sabri Sarica. Marmara bölgesinin son ustasi olan Sabri Sarica’nin el emegiyle yaptigi organik ayçiçegi yaglari sadece Inegöl’de degil, çevre illerdeki tüketicilerden de büyük ilgi görüyor.

Belediye Baskani Alper Taban, 50 metrekarelik üretim tesisinde 50 yildir yag üreten Sabri Sarica’yi ziyaret etti. Beraberindeki AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus, parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle Sabri Sarica’nin yillar önce kayin babasinin yaninda çalisan çiragin hastalanip ise gelmemesiyle basladigi yag üreticiligi hikâyesinin devam ettigi atölyeyi ziyaret eden Baskan Taban, yarim asirlik ustanin el emegi ile ürettigi yaglari ve yag üretim islemlerini yerinde gördü. Vatandaslarin getirdigi çekirdeklerin 5 ayri islem sonucunda yaga dönüstügü 50 yillik atölyede, Sabri Sarica ay çekirdeklerinin yaga dönüsme süreci ve hikâyesini anlatti. Meslege nasil basladigini ve 50 yildir sürecin nasil degistigini de tek tek anlatan Sarica’ya Baskan Alper Taban sehre kattigi deger adina tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA