Sindirgi'da AFAD Egitimi

Balikesir Ili Afet ve Acil Durum Müdürlügü, ilçe kaymakamligi ve Sindirgi Belediyesi isbirligi ile ortaklasa yapilmis olan afet farkindalik egitimine Sindirgi mahalle muhtarlari, protokol üyeleri ve belediye personeli katildi.

Sindirgi'da AFAD Egitimi
Deprem ve yangin riskinin yüksek oldugu Sindirgi ilçesinde öncelikli olarak bu konularda egitim verildi.

Üç ayri seans halinde Akpinar Yasam Merkezinde gerçeklesen egitimlerde belediye personeli ve muhtarlara uygulamali olarak yangin tatbikati da gerçeklestirildi.

Sindirgi afet egitimi aldi

Belediye ve kaymakamlik personeli basta olmak üzere mahalle muhtarlari, daire amirleri ve vatandaslar da egitimlere katildi.

Afet öncesi yapmasi gereken hazirliklar almasi gereken önlemler, afet aninda uyulmasi gerekenler ve sonrasinda afet etkilerini en aza indirmek için katilimcilar bilgilendirildi.

Üç seans halinde gerçeklestirilen egitimlerde depremlerden, çig düsmelerine kadar yasanabilecek tüm dogal afetlerle ilgili bilgi aktarildi. Yerel yönetimlerin, basta deprem olmak üzere ülkemizde sikça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sirasi ve sonrasindaki önemi vurgulanirken bireysel olarak alinabilecek önlemler ve dogru davranislar anlatildi.
Kaynak: İHA