Quick Finans'in Kurulus Basvurusu Onaylandi

Quick Finans, 6361 sayili kanun kapsaminda faaliyet göstererek her türlü mal ve hizmet alimi için kredi verecek.

Maher Grup sirketlerinden Quick Sigorta'nin yüzde 100 istiraki olan Quick Finansman AS, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) kurulus izni aldi.

Sirket açiklamasina göre, tamami Quick Sigorta'ya ait olmak üzere 50 milyon TL'lik sermaye ile kurulan Quick Finans, 6361 sayili kanun kapsaminda faaliyet göstererek her türlü mal ve hizmet alimi için kredi verecek. Sirkete, Türkiye'de kurulan ilk finansman sirketinin kurucu ekibi de dahil olmak üzere birçok finansman sirketinde görevlerde bulunmus olan, bankacilik ve finans sektöründen Nihat Karadag liderlik edecek.

Maher Grubu, bünyesinde sigorta sektörü basta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, bilisim ve egitim alanlarinda faaliyet gösteren sirketler de bulunduruyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Maher Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, Maher Grubu'nun Quick Sigorta ile öncülük ettigi finansal sigortalar alanindaki lider konumunu, kurulus vizyonu dogrultusunda finansman sektöründeki girisimleri ile sürdürmeyi ve güçlendirmeyi amaçladigini belirterek, finansman sirketlerinin, finansal kapsayicilik alaninda öncü rolü oldugunu aktardi.

Uluçeçen, sunlari kaydetti:

"Bu sirketlerin karar alma süreçlerinde gelistirdikleri teknoloji, dijital çözüm ve entegrasyonlari ile ulastiklari risk, likidite, maliyet ve süreç yönetimi alanlarinda önemli tecrübeleri bulunuyor. Dijitallesmenin ön plana çiktigi son dönemde müsterilere uzaktan erisim, hizli kredi onay sistemleri ve yapay zeka teknolojilerindeki gelisimler, takip eden yasal düzenlemelerle de destekleniyor. Gelisen bu elverisli ekosistemde; konvansiyonel kredi ürünlerinin yaninda, yeni sunmus oldugumuz bina tamamlama sigortali projelerin konut finansmani, tarim ve gida üretim zincirinin finansmani, genç kusaklarin ihtiyaçlarini da göz önüne alarak gelistirmeyi planladigimiz kredi ürünleri de önemli faaliyet alanlari olacaktir. Bu amaçla finansman sirketi, elektronik para sirketi ve sigorta sirketlerimiz arasinda sinerji yaratmak da planlarimiz arasinda yer aliyor."

Maher Holding Sigorta Grup Baskani Ahmet Yasar da Quick Sigorta'nin sektörde önünü açtigi ve liderlik ettigi kefalet, bina tamamlama, fatura koruma gibi finansal sigortalar ekosistemi ile Quick Finans'in güçlü temeller üzerine kurulacagini belirterek, "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta'nin finans alanindaki tecrübeleri ve yaygin acenteler agi ile birlikte sektöre bir adim önde giris yapacak. Gerek sigorta grubumuzdaki teknolojik altyapi avantajimiz gerekse sürdürülebilirligin devami için önemli olan önleyici sigortacilik ve finans alanindaki pratiklerimiz sayesinde Quick Finans'in hizli bir baslangiç yapacagini ve Türkiye'deki sigortaciligin gelismesine de katki sunacagini düsünüyorum. Maher Grubu'na ve tüm Türkiye'ye hayirli olmasini dilerim." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA