Polonya'da Covid-19 Can Kaybinda Rekor

Polonya Saglik Bakanligi, son 24 saatte ülkede 669 kisinin Covid-19 nedeniyle hayatini kaybettigini açikladi. Bu sayi, Nisan’dan beri kaydedilen en yüksek can kaybi oldu.

Polonya'da Covid-19 Can Kaybinda Rekor
Polonya, Covid-19’un 4. dalgasiyla mücadele etmeye devam ederken, ülkeden yeni bir rekor haberi geldi. Polonya Saglik Bakanligi’nin bugün açikladigi verilere göre ülkede, 24 bin 266 yeni Covid-19 vakasi tespit edildi ve 669 kisi hayatini kaybetti. Son açiklanan sayilarla birlikte 22 Nisan’da kaydedilen 694 can kaybi rekoru da kirilmis oldu.

Vaka ve can kaybi sayisi düsmüyor

Polonya’da, 2 haftadir günlük vaka sayisi 25 bin civarinda açiklanirken, can kaybi sayisi ise 500’ün altina düsmüyor. Salginin basindan beri toplam 3 milyon 881 bin 349 Covid-19 vakasinin tespit edildigi ülkede, toplam can kaybi sayisi ise 89 bin 714’e ulasti.

5-11 yas grubu asilanmaya baslanacak

Yaklasik 38 milyon nüfusa sahip Polonya’da bugüne kadar asilari tamamlanan kisi sayisi 20 milyon 730 bin 782’ye ulasti. Asilanan kisilerin toplam nüfusa orani ise yüzde 55,33 olarak açiklandi. Geçtigimiz yil 100 milyon dozluk Covid-19 asi anlasmasi yapan Polonya hükümeti, asiya olan ilginin düsüklügü nedeniyle milyonlarca Covid-19 asisini Avusturya, Norveç, Gürcistan’in da aralarinda bulundugu pek çok ülkeye satti. Hükümet, Avrupa Ilaç Ajansi’nin (EMA) 5-11 yas grubu arasindaki çocuklara BionTech/Pfizer asi uygulanmasini onaylamasinin ardindan, önümüzdeki birkaç gün içinde söz konusu yas grubundaki çocuklari asilamaya baslayacagini açikladi.



Yeni tedbirler yürürlüge girdi

Öte yandan hükümetin geçtigimiz hafta ilan ettigi Covid-19 kisitlamalari bugün itibariyla devreye girdi. Buna göre restoran, kafeterya, spor tesisleri, otel, sinema, tiyatro salonlari ile ibadet yerlerinin yüzde 50 olan müsteri ve ziyaretçi kabul kapasitesi yüzde 30’a düsürüldü. Kapasite sinirlamasina asilanmis kisiler dahil edilmedi. Gece kulüpleri ve dans merkezleri ise tamamen kapatildi. Söz konusu mekanlar istisnai olarak yalnizca yilbasi gecesi açik olacak ve maksimum asili 100 kisiyi kabul edebilecek.
Kaynak: İHA