Ordu'da Ögrencilere AHOB Programi Hediye Edildi

Ordu Valiligi, ögrencilere derslerinde basariya ulasmalarina destek olmak için "Zekasoft AHOB" programini hediye etti.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Ordu Valiligi ile Zekasoft arasinda yapilan protokol ile yaklasik 350 ögrenciye AHOB kullanim lisansi alindigi belirtildi.

Lisanslarin, Il Milli Egitim Müdürlügü araciligiyla sehit ve gazi çocuklarinin da aralarinda bulundugu öksüz ve yetim çocuklara iletildigi aktarildi.

Açiklamada degerlendirmesine yer verilen Vali Tuncay Sonel, bu yazilimin katkisi sayesinde ögrencilerin derslerindeki basarilarini artirmayi hedeflediklerin belirtti.

Sonel, yazilimin il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki ögrenciler tarafindan kullanilmaya baslandigina dikkati çekerek, su degerlendirmede bulundu:

"Programin hedefinin özellikle teknolojik aletler ile asiri hasir nesir olan çocuklarda ve diger çocuklarimizda da sikça gördügümüz okuma aliskanligi, dikkat daginikligi ve odaklanma problemlerinin yaninda bu teknolojik aletlerden de kaynakli olan göz koordinasyonu ve göz kaslari tembelligini gidermek oldugunu uygulamalarda tespit ettik. Belirtilen problemler maalesef günümüzün hastaligi ve zararli aliskanligi olarak karsimizda duruyor. Bu yazilim sayesinde lisanslari kullanmaya baslayan çocuklarimizda bir ay sonra gözle görülebilir ve hissedilebilir bir degisikligin ve gelisimin olacagini görecegiz. Bu ögrencilerimizin kullanimindan sonra sonuçlarini yeniden degerlendirecegiz elbette."

Programi kullandiktan sonra çocuklarin okuma hizinin artacagini, dikkat daginikligi ve odaklanma sorunlarinin çözülecegini, göz koordinasyonu bozuklugu ve göz kaslari tembelliginin de geride kalacagini vurgulayan Sonel, "Çocuklarimiza, ögrencilerimize katki sunacak bu ve bunun gibi uygulamalari hep destekleyecegiz. Yeter ki ögrencilerimizin basarilari artsin. Onlari hep basarili görmek istiyoruz. Tek amacimiz onlarin basarilarina katkida bulunmaktir." ifadelerini kullandi.

Zekasoft Dogu Karadeniz Bölge Bayi Bahtiyar Kahveci ise yapilan isbirliginin kullanici ögrencilerin derslerine ve egitim gelisimlerine çok büyük katki sunacagini kaydetti.

Kaynak: AA