Nevsehir Devlet Hastanesi'nde ERCP Ünitesi Hizmete Açildi

Nevsehir Devlet Hastanesi’nde Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi (ERCP) ünitesi hizmete açildi. Hizmete giren Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi (ERCP) cihazi ile ilk operasyon yapildi.

Nevsehir Devlet Hastanesi'nde ERCP Ünitesi Hizmete Açildi
Yapilan operasyonda daha önce il disina sevk edilerek safra kesesine stent takilan hastanin stenti Nevsehir Devlet Hastanesi’nde ilk defa kullanilan ERCP cihazi ile çikartildi. Operasyon Genel Cerrahi Uzmani Dr. Mustafa Yavuz ve Genel Cerrahi Uzmani Dr. Erkut Bayram tarafindan basarili bir sekilde gerçeklestirildi.

Hizmete giren ERCP cihazi hakkinda bilgi veren Nevsehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Dr. Mustafa Yavuz; “Bu cihaz niçin önemli ve gerekliydi. ERCP islemi özellikle bölgemizde yogun olan safra kesesi ve safra yollari taslari için gerekli bir islem. Biz ERCP islemi ile safra yollarindaki problemlerin tanisini koyabiliyoruz, hem de es zamanli olarak tedavisini yapabiliyoruz. Bu islemin burada yapilabilmesi bizim ve halkimiz açimizdan çok büyük bir basari. Su an burada bulunan hastamizi ERCP ünitemiz olmadigi için daha önce baska bir sehre göndererek ERCP islemi yapilmasini saglamisti. Orada hastamiza safra yollarindaki tikanikliktan dolayi stent takilmisti. Simdi stent vazifesini gördü. Stendi bulundugu yerden alarak safra yollarinda bir patoloji olup olmadigina bakacagiz. Yine gerekirse stentleme islemi yapacagiz” dedi.



“Hastalar il disina gönderilmeyecek”

Safra yolu ve pankreas kanserlerinin hem tetkik hem de tedavilerinde ERCP isleminin çok önemli oldugunun altini çizen Genel Cerrahi Uzmani Dr. Mustafa Yavuz hiçbir hastanin il disina gönderilmeyecegini de söyledi.

Operasyona katilan Genel Cerrahi Uzmani Dr. Erkut Bayram da açiklamasinda, “Bu ünitenin hastanemize kazandirilmasi hem bölgede hem de çevre illerde heyecan ile karsilanacagi inancindayim. Nevsehir’de aylik ortalama 20 hastayi safra yolu tikanikligi ve safra yolu problemlerinden dolayi sevkini gerçeklestiriyorduk. Bundan sonra bu sevkleri yapmayacagiz” diye konustu.



“Bölgedeki hastalara da umut olacak”

Nevsehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Dr. Mustafa Yavuz, Aksaray, Kirsehir, Nigde ve Yozgat illerinde de bu islem yapilamadigi için oradaki hastalara da faydalarinin olacagini söyledi.

Kaynak: İHA