Minikler Ilk Üniversite Deneyimini Yasadi

Ankara Keçiören Belediyesi Gül Kres Adasi ögrencileri Ankara Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelisimi Bölümü Ögretim Üyesi Taskin Tastepe’nin rehberliginde Ankara Üniversitesi Besevler 10. yil yerleskesini gezerek ilk kez üniversite deneyimi yasadilar.

Minikler Ilk Üniversite Deneyimini Yasadi
Minik ögrencilerin açik alanda gözlem yeteneklerini ve ögrenme deneyimlerini artirmak için düzenlenen gezide bilissel, sosyal, duygusal, dil ve motor gelisimleri konusunda çesitli bilgiler paylasildi. Çocuklarin nesne veya olaylara dikkatlerinin yogunlastirildigi etkinlikte öykü anlatildi, sarki söylendi, video gösterimi yapildi ve resim çizildi. Gezi sirasinda ögrendiklerini pekistirmeleri ve deneyimlerini paylasabilmeleri için minik üniversitelilerle oyun, drama ve dil etkinlikleri gerçeklestirildi.

Çocuklara küçük yasta üniversite havasini teneffüs ettirmek istediklerini ve bu kapsamda Ankara Üniversitesine gezi düzenlediklerini söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Çocuklarimizi ve gençlerimizi ne kadar iyi yetistirirsek ülkemizin gelecegi o denli parlak olur. Onlara nitelikli bir egitim verirsek ülkemizi daha müreffeh yarinlara da hazirlamis oluruz. Bunlar bizim çocuklarimiza karsi vebal ve mesuliyetimizdir. Vatanina, milletine bagli; okuyan, gelisen bir nesil yetistirmek hedefiyle Gül Kres Adasi ögrencilerimizi uzman egitmen kadromuzla yetistiriyoruz. Çocuklarimiza düs katan kresimiz, ögretirken keyifli vakit geçirme imkâni sunan ve minik gönüllerde iz birakan bir merkezdir” dedi.

Kaynak: İHA