Mahkemenin Verdigi Karari Protesto Ettiler

Adiyaman’da görülen bir davanin sanik yakinlari, mahkemenin verdigi karari, hapis cezasi süresinin fazla oldugu gerekçesiyle protesto gerçeklestirdi.

Mahkemenin Verdigi Karari Protesto Ettiler
3 Mayis 2020 tarihinde Adiyaman Marangozlar ve Mobilyacilar Sitesi’nde arazi meselesinden çikan kavgada Hasan, Ziya ve Hüseyin Tümer isimli 3 kisi, Mehmet Tümer isimli sahsi yaraladiklari gerekçesiyle gözaltina alindi. Yaralanan Mehmet Tümer, 1 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Adli Tip Kurumu’nda sahsin vücudunda birinci dereceden kiriklar tespit edildi. 2.Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada savcilik iddianamesinde sanik 3 sahsin ‘Kasten adam öldürmeye tesebbüsle’ suçladi. Sanik avukatlari olayin kasten adam öldürmeye tesebbüs olmadigi, adam yaralama suçundan yargilanmalari gerektigini savundu.

Tutuksuz yargilanan saniklar için 5. celsede mahkeme heyeti karar verdi. Kararda Ziya Tümer’e, 10 yil 2 ay, Hüseyin Tümer’e, 10 yil 2 ay, Hasan Tümer’e, 5 yil 1 ay hapis cezasi verildi.

Mahkeme heyeti verdigi bu karar ile sahislarin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmetti.

Mahkemenin verdigi karari duyan sanik yakinlari adliye disinda duruma tepki gösterdi. Sanik yakinlari cezaevine nakledilecegin aracin önünde durarak sahislari son kez görmek istediklerini söyledi, polis ekipleri buna müsaade etmeyeceklerini belirterek yolu açti. Daha sonra sanik yakinlari Adiyaman Valilik konutu önüne gitti. Sanik yakinlari valinin evinde olmadigini ögrenince olay yerinden olaysiz dagildi.

Sanik avukatlarindan Ömer Faruk Das, “Mahkeme son durusmada bizce çok agir bir karar verdi. Yani kasten yaralamadan dolayi ceza vermesi gerekirken adam öldürmeden bir ceza tayin etti. Bu çok agir bir cezadir. Benim meslek hayatimda gördügüm agir cezalardan bir tanesi. Özellikle durusma sirasinda tutuklama kararini vermesi pek görülmüs bir sey degildir. Bizler itirazlarimizi yapacagiz, Yargitay’a ve istinafa dosyalarimizi tasiyacagiz. Yani alinan adli tip raporuna göre, olayda Mehmet Tümer’in yaralanma derecesi bir. Yani vücudundaki kemik kiriklarinin hayat fonksiyonlarina etkisi bir, en düsük derece olarak tespit edilmis. Her hangi bir hayati bölgesine de darbe de almamis. Ancak buna ragmen bu kadar agir bir kararin verilmesi bizleri de soka soktu. Bizler bütün itiraz yollarini kullanacagiz” diye konustu.

Saniklardan Hasan Tümer’in daha önce Mehmet Tümer tarafindan dövüldügü, vücudundaki kiriklar nedeniyle 3 ay hastanede tedavi gördügü ve elinde engel olustugu ifade edildi.
Kaynak: İHA