'Kültür Yolu' Baskentten De Geçecek

Istanbul AKM'nin açilmasinin ardindan Istiklal Caddesi'ndeki kültürel mekanlarin degerlendirildigi Beyoglu Kültür Yolu festivalinin benzeri Ankara'da da yapilacak Bahar aylarinda düzenlenmesi öngörülen festivalde, CSO Ada Ankara Yerleskesi ile Ankara'nin tarihi mekanlari, sokaklari ve müzeleri, konserlere, çalistaylara, söylesilere ev sahipligi yapacak CSO Sefi ve CSO Ada Ankara Sanat Yönetmeni Cemi'i Can Deliorman: 'Dünyanin birçok yerinden farkli türde müzik yapan gruplari buraya getirecek, çok begenilen, ses getirecek, dinleyiciyi buraya çekecek bir içerik hedefliyoruz' 'Festival için uluslararasi etki birakacak bir müzikal içerik tasarliyoruz'.

EDA ÖZDENER - Ankara ilkbahar aylarinda "Kültür Yolu" festivaline ev sahipligi yapacak.

Festivalin bir ayagini CSO Ada Ankara Yerleskesi'ndeki etkinlikler olustururken, kentin tarihi mekanlari, sokaklari, müzeleri de müzigin coskusuyla dolacak.

CSO Sefi ve CSO Ada Ankara Sanat Yönetmeni Cemi'i Can Deliorman, AA muhabirine, Istanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeniden insa edilmesinin ardindan "Beyoglu Kültür Yolu" festivalinin baslatildigini ve Istiklal Caddesi'ndeki bütün kültürel mekanlarin degerlendirildigini söyledi.

Ankara'da da bir ayagi CSO Ada Ankara Yerleskesi olan benzer bir kültür yolu festivalinin çalismalarinin sürdügünü belirten Deliorman, "Bizim için çok heyecan verici bir gelisme. Sayin Bakanimizin da yaptigi açiklamalardan sonra Istanbul Kültür Yolu Festivali ile es zamanli Ankara'da bir baskent festivalinin dizayn edilmesi hepimiz için çok büyük motivasyon kaynagi." dedi.

Deliorman, festivalin bahar aylarinda yapilmasinin planlandigini aktararak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Tüm salonlarimizin imkanlarini ve cazibesini bu isin içine katacagiz. Ankara'nin o eski tarihi dokusu, müzelerin oldugu bölge, kale bölgesi, ayni zamanda yine konser salonumuzun içinde bulundugu bu bölge kültürel anlamda çok zengin, dolayisiyla bu kaynagin degerlendirilmesi çok çok önemli. Biz de bu dogrultuda, festival için uluslararasi etki birakacak bir müzikal içerik tasarliyoruz."

Caz müzisyenlerini, etnik müzik gruplarini, Türkiye'nin müzik gruplarini gerek CSO konser salonlarinda gerekse açik hava etkinliklerinde agirlayacaklarini anlatan Deliorman, etkinliklerin sadece konserlerle sinirli kalmayacagini, müzik ve sanat konulu çalistaylar ve söylesiler düzenlenecegini ifade etti.

Deliorman, sokak konserleri, resitaller ve müze konserlerinin de yer aldigi oldukça renkli bir program hazirlayacaklarini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Festivalin mayis sonu haziran basi yapilmasi öngörülüyor. Baharda olmasi çok önemli ki bizler açik hava alanlarini, tarihi dokuya ait olan sokaklari, müze bahçelerini kullanabilelim. Çünkü bu festival sadece bir salonun içine hapsedilecek bir etkinlik degil. Malum burasi Ankara'nin müzikal anlamda, akustik anlamda en nitelikli konser salonu ama insanlara her yönden ulasan, onlari her açidan çeken, kentin her imkanini kullanan bir festival hedeflenmeli."

- "Bir eserin dünya prömiyerini yapmayi planliyoruz"

Konser içerikleri ve konuk solistler konusundaki çalismalarin sürdügü bilgisini veren Deliorman, festival kapsaminda bir eserin dünya prömiyerini gerçeklestirmeyi, birçok uluslararasi sef ve sanatçiyi agirlamayi, onlarin repertuvarlarina Türkçe eser kazandirmayi amaçladiklarini anlatti.

Deliorman, "Dünyanin birçok yerinden farkli türde müzik yapan gruplari buraya getirecek, çok begenilen, ses getirecek, dinleyiciyi buraya çekecek bir içerik hedefliyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA